Leses nå
Våre favoritter fra Watches & Wonders 2021

Våre favoritter fra Watches & Wonders 2021

Jørgen, Eivind og Jon Henrik deler sine personlige høydepunkter fra messen.

Årets digitale utgave av Watches & Wonders er omsider overstått. Nyhetene var kanskje ikke så mange som tidligere, men kvaliteten på de beste lanseringene var likevel høy.

Enkelte av nyhetene ble møtt med umiddelbar jubel, mens andre trengte å fordøyes. Etter å ha grublet på alle lanseringene siden «dørene» åpnet den 7. april, mener Tidssonen-teamet nå å ha kommet frem til fasit.

Without further ado – let’s go!

Jørgen Erdahl

Favoritt fra messen: A. Lange & Söhne Lange 1 Perpetual Calendar


ANNONSE


Bilde: A. Lange & Söhne

Å velge favoritten var ingen enkel oppgave, for messen ga oss en rekke flotte klokker over et voldsomt bredt spekter. Ved første øyekast bød heller ikke Lange 1 Perpetual Calendar på noe egentlig nytt, men modellen vokste på meg gjennom den uken messen varte.

Heldige fargevalg og nytt urverk gjør susen, og plasserer dette som en nær ultimat Lange 1-klokke. Selve kunsten er nemlig at den kompliserte kalenderen ikke forstyrrer det ikoniske designet nevneverdig. I tillegg er størrelsen perfekt og prisen (med fjerning av tourbillonen) nesten, men bare nesten, oppnåelig.

Også Vacheron Constantins Overseas evighetskalender i hvitt gull med blå skive falt absolutt i smak, og man kan ikke unngå å la seg imponere av det horologisk uoppnåelige mesterverket, Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 (Quadriptyque). Vit at det tar en mesterurmaker seks måneder å montere hvert eksemplar. Seks (!) måneder. Kun montering. Smak på den litt.

Favoritt opptil 50.000 kroner: Hermès H08

Bilde: Hermès

Franske Hermès tar en noe uforventet førsteplass i min kåring. En sporty og kul klokke, full av egenart og stil. Med Vaucher på innsiden tyder alt på at man får både et flott utseende og en teknisk kompetent klokke, som ser ut til å koste mindre enn den smaker.

På plassene bak Hermès gjør Tudor det sterkt med sin nye tolkning av Black Bay Chrono og Oris sine Divers Sixty-Five «Cotton Candy» syns jeg også var herlig godteri til enhver klokkesamling.

Eivind «Edzilla»

Favoritt fra messen: Vacheron Constantin Traditionnelle Chrono Split-Seconds Chronograph Ultra-Thin

Bilde: Vacheron Constantin

En perfekt pakke av estetikk, funksjoner og urverk. Elegant og tidløst design med rette stramme linjer. Vanligvis liker jeg manuelle urverk (hvor man får nyte mer av mekanikken), men med perifer rotor får man både automatisk opptrekk og uhindre innsyn. En kombinasjon moderne og gammelt.

Bilde: Vacheron Constantin

Litt irriterende er det at Vacheron igjen føler behovet for å sette «Pt950» (platina) på selve urskiven. Samtidig har klokken mange kule små detaljer som kolonnehjulet med malteserkors, og de ulike motvekssidene på de to sentraliserte sekundviserne.

Favoritt opptil 50.000 kroner: Hermès 08

Bilde: Hermès

Det føles som at Hermès bringer noe genuint nytt til bordet. Spesielt liker jeg den særegne urskiven, hvor detaljer som sekundviser på egen «sektor» og typografien er kule trekk. Alt i alt er designet veldig balanser og spennende. Den slanke kassen har en fin finisj, og bezelen er lekkert dekorert med sunburst-børsting. En klokke jeg gjerne kunne hatt selv.

Ellers er det ingen hemmelighet at jeg er litt svak for TAG Heuer Aquaracer, og den nye generasjonen (TAG Heuer Aquaracer Professional 300) virker veldig lovende. Jeg vil gjerne se den «live», men den virker som en seriøst fin klokke.

Jon Henrik Haraldsen

Favoritt fra messen: Chanel Boy·Friend Skeleton X-Ray

Bilde: Chanel

En griselekker klokke som rett og slett får meg til å smile. Selv om navnet på urskiven ikke er «riktig», og selv om den kanskje er litt i minste laget for mine preferanser, snakker vi skyhøy kulhetsfaktor. Kassen byr på et attraktivt design med lekre detaljer, og urverket har en flott arkitektur, klekket ut med hjelp fra independent watchmaking-stjernen Romain Gauthier (hvor Chanel har en eierandel).

Verdt å nevne er også Chopard L.U.C Quattro Spirit 25. En fantastiske flott klokke med tette bånd til «tidlig» Chopard. Et velfinisjert urverk med fire drivfjærer og en gangreserve på hele 192 timer er ren pornografi for klokkeentusiaster.

Favoritt opptil 50.000 kroner: Oris AquisPro Date Calibre 400

Bilde: Oris

Planen var egentlig å velge Hermès H08, men for variasjonens skyld tar jeg en litt annen vri. Oris AquisPro Date Calibre 400 har kanskje ikke fått så mye oppmerksomhet, men virker som noe helt i min gate. En skikkelig verktøyklokke med ville spesifikasjoner – la meg nevne 49,5 mm diameter og 1.000 meters vannresistens. I tillegg drives den av det nye egenproduserte Oris-verket, som jeg definitivt er svært nysgjerrig på.

Av øvrige klokker ser jeg frem til å sjekke ut Baume & Mercier Riviera Baumatic med egne hender. På tross av å være nok en kandidat i en allerede tettpakket kategori, tror jeg Baume & Mercier har skapt en god pakke – i alle fall om klokken leverer på opplevd kvalitet.


ANNONSE