Leses nå
Chopard lanserer L.U.C Quattro Spirit 25

Chopard lanserer L.U.C Quattro Spirit 25

Den første fra Chopard med «hoppende timer».

I januar var det 25 år siden Chopard åpnet dørene på sin dedikerte fabrikk for klokker i Fleurier. Med det startet et nytt kapittel for det allerede 136 år gamle sveitsiske selskapet. Etter flere tiår med bruk av underleverandører, tok Chopard (med co-president Karl-Friedrich Scheufele i spissen) skrittet opp klokkeindustriens øverste divisjoner.

Chopard L.U.C 1860 ble presentert samme år som det nye manufakturet åpnet. Modellen, som var oppkalt etter Chopards grunnlegger Louis-Ulysse Chopard, var en kraftdemonstrasjon av de sjeldne.

Chopard L.U.C 1860 (1996). Bilde: Sotheby’s

På innsiden av kassen tikket det egenproduserte kaliber 1.96, som med sterke estetiske kvaliteter utfordret (og kanskje utkonkurrerte) merker som Patek Philippe og Audemars Piguet.

I dag er L.U.C-kolleksjonen fortsatt ensbetydende med «in-house» Chopard, men utvalget inkluderer også mer tilgjengelige modeller med en noe enklere finisj. I likhet med debutmodellen L.U.C 1860 fra 1996, står imidlertid kolleksjonens råeste klokker seg godt mot både «de tre store» og tyske alternativer.


ANNONSE


Chopard L.U.C Quattro Spirit 25

Chopard L.U.C Quattro Spirit 25. Bilde: Chopard

Nye L.U.C Quattro Spirit 25 er en feiring av 25-årsjubileet til Chopard Manufacture. Modellen er merkets første med «hoppende timer» – en forholdsvis uvanlig mekanisme hvor timevisningen skjer digitalt via en disk, og hvor skiftet skjer momentant når minuttviseren har fullført én runde.

Modellnavnet «Quattro» har naturligvis ingenting med firhjulstrekk å gjøre, men røper noe om den indre mekanikken. Kaliber 98.06-L er nemlig utstyrt med hele fire fjærhus, for en total gangreserve på rundt 8 dager. Urverket har en slektslinje som strekker seg tilbake til det første «Quattro»-verket, kaliber 1.98 fra år 2000. Uten den forholdsvis energikrevende mekanismen for hoppende timer, hadde «originalen» en gangreserve på hele 9 dager.

Kaliber 98.06-L byr på et svært høyt nivå av finisj, som later til å matche det meste av håndfinisjerte «masseproduserte» klokker. Verkplaten er dekorert sirkulær perlage, mens klobene er gitt klassisk Côtes de Genève. Kantene har flott anglage, mens skruene, svanehals-regulatoren, sperrehaken og andre utvalgte komponenter, er gitt en speilblank finisj.

Kaliber 98.06-L. Bilde: Chopard

I likhet med de øvrige toppmodellene i L.U.C-kolleksjonen, bærer L.U.C Quattro Spirit 25 det prestisjetunge Poinçon de Genève. Urverket er huset i en elegant 40 mm kasse av «etisk» rødt gull, som er produsert ved Chopards eget støperi. Også urskiven med hvit «Grand Feu» emalje er laget «in-house». Det luksuriøse uttrykket kompletteres av en håndsydd mørkebrun alligatorrem med spenne av rødt gull.

Førsteinntrykk

L.U.C Quattro Spirit 25 er et håndfast bevis på at Chopard er langt mer enn juveler og kvartsdrevne «Happy Diamonds». Modellen er en fremvisning av Chopards mestring av en rekke disipliner innen klokkeproduksjon, og tydeliggjør posisjonen som et av få integrerte sveitsiske manufakturer.

For de av oss som sikler på «neo vintage» Chopard, er L.U.C Quattro Spirit 25 en gledelig påminnelse om den originale L.U.C Quattro og kaliber 1.98. Nykommerens større kasse og særegne mekanisme bidrar imidlertid til å skape en litt annerledes pakke, som styrer helt klar av å føles som en bakstreversk blass «homage».

Personlig skulle jeg gjerne hatt både «originalen» fra år 2000 og årets modell med hoppende timevisning. En ting er i alle fall sikkert – L.U.C Quattro Spirit 25 oppleves som en flott feiring av et merke som i Norge får langt mindre oppmerksomhet enn det fortjener.

Kaliber 98.06-L. Legg spesielt merke til de stablede fjærhusene. Bilde: Chopard

Fakta og pris

Chopard L.U.C Quattro Spirit 25
161977-5001

Diameter: 40 mm
Tykkelse: 10,30 mm
Kassemateriale: Rødt gull
Urskive: Rødt gull, hvit «Grand Feu» emalje
Glass: Safirglass
Rem: Matt brun alligatorrem, spenne i rødt gull

Urverk: L.U.C 98.06-L
Type: Mekanisk, manuelt
Funksjoner: Timer (hoppende), minutter
Frekvens: 28.800 vpg (4 Hz)
Gangreserve: 192 timer (8 dager)

Tilgjengelighet: 100 eksemplarer
Veiledende pris: 44.500 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på chopard.com.


ANNONSE