Leses nå
Oris presenterer nye dykkermodeller

Oris presenterer nye dykkermodeller

Fargesprakende Divers Sixty-Five og to nye Aquis.

Oris har tidligere vært et fast innslag på Baselworld. Men etter den tradisjonsrike messens fall, satte de kursen mot Genève og Watches & Wonders, som i år avholdes digitalt.

Messedebutanten kan sies å ha levert varene, og introduserte like greit en trio av nyheter i den kategorien Oris-fansen trolig liker best – dykkerklokker.

AquisPro Date Calibre 400

Bilde: Oris

Tøffingen AquisPro Date er formelt en del av Aquis-familien, men slekter vel så mye på Oris ProDiver. Klokken har en voksen diameter på hele 49,5 mm, som er vannresistent til heftige 1.000 meter.

Oris oppgir ingen vekt, men med en kasse av DLC-behandlet titan er den trolig lettere enn man skulle frykte. Bezelen er utført i ripesikker keramikk, og omgir et tykt safirglass. Eksteriøret vitner om en skikkelig tøffing, og Oris beskriver klokken som en profesjonell dykkerklokke og teknisk «tool watch».


ANNONSE


En slik klokke kan godt ha et urverk fra ETA eller Sellita, men Oris har istedet valgt å benytte sitt nye egenproduserte urverk. Kaliber 400, som vi skrev om ved lanseringen i fjor høst, er et moderne in-house-verk med 120 timers gangreserve, gode antimagnetiske egenskaper og et anbefalt serviceintervall på hele 10 år.

AquisPro Date Calibre 400 skal allerede vært på vei ut til forhandlerne, og har fått en veiledende pris på 49.900 kroner.

Aquis Dat Watt Limited Edition

Bilde: Oris

Oris har en tradisjon for å jobbe med ulike veldedige organisasjoner. I år har turen kommet til Common Wadden Sea Secretariat, som jobber med å beskytte Vadehavet.

Dat Watt Limited Edition er basert på Oris Aquis, men har fått en spesiell urskive og som viser månesyklus og tidevannsamplituden på den nordlige halvkule. Ved hjelp av en dedikert viser – som Oris omtaler som «Pointer Moon» – kan klokken vise både tidevann og månefase.

Modellen er utført i rustfritt stål og har en diameter på 43,5 mm. Urverket er et Oris kaliber 761, som etter sigende er basert på Sellita SW220 med 38 timers gangreserve.

Dat Watt Limited Edition kommer i 2.009 eksemplarer, som gjenspeiler året da Vadehevet ble tatt opp som verdensarvområde av UNESCO. Klokken ventes i mai, og prisen er satt til 28.700 kroner.

Divers Sixty-Five «Cotton Candy»

Bilde: Oris

Sist og fysisk minst er den nye Divers Sixty-Five «Cotton Candy», som kommer i tre ulike skivevarianter. For første gang tilbyr Oris deres populære retrodykker i 38 mm diameter, og har i tillegg gått for bronse og muligheten for lenke i samme materialet.

Navnet «Cotton Candy» er en direkte referanse til urskivene, som kommer i pastellfargene «skyblå», «vill grønn» og «leppestift-rosa». Hvorvidt det er snakk om en herreklokke eller dameklokke får bli opp til hver enkelt å vurdere, og Oris selv kaller den ganske enkelte «unisex».

Urverket er et Oris kaliber 733, som er basert på et Sellita SW200-1 med 38 timers gangreserve. Ønsker man ikke lenken, kan klokken også leveres på lærrem med 19 mm bredde ved festene.

Oris Divers Sixty-Five «Cotton Candy» ventes i juni, og kan dermed bli en aktuell kandidat som sommerklokke. Den veiledende prisen er satt til 29.200 kroner på lenke, mens man slipper unna med 25.700 kroner på lærrem.

Førsteinntrykk

Lanseringene fra Oris er sterke, men også noe nisjepregede. Aquis Dat Watt L.E. er trolig den med bredest appell, og er også velsignet med den beste prisen (i alle fall på lenke).

I mitt hode er den likevel den minst interessante – for til tross for en ny funksjon er det snakk et uttrykk vi har sett uendelig mange ganger før. Derimot syns jeg det er lett å la seg sjarmere av både AquisPro og den sukkersøte trioen i bronse.

Førstenevnte er et skikkelig beist, som havner litt i samme kategori som Seiko Tuna, Omega Ploprof og enkelte IWC Aquatimer. Store tøffinger som det nærmest er en begivenhet i seg selv å bære på håndleddet.

«Cotton Candy» er på sin side en frisk nytolkning av et allerede vellykket design, hvor størelse, materialer og farger garantert vil kunne fenge litt viderekomne entusiaster og samlere. For tross at den er skikkelig kul, er det neppe den første eller andre klokken man kjøper.

Les mer om nyhetene på oris.ch.


ANNONSE