Leses nå
Vacheron Constantin utvider Overseas-kolleksjonen

Vacheron Constantin utvider Overseas-kolleksjonen

Øker valgmulighetene for de som vurderer en Overseas av ypperste klasse.

I fjor utvidet Vacheron Constantin valgmulighetene i sin Overseas-kolleksjon, herunder med en skjelettert variant med evighetskalender. Det var kanskje ingen direkte nyskapning, men likevel en modell som skilte seg ganske drastisk fra normalmodellen, både visuelt og teknisk, herunder på den omfattende finisjeringen på urverket.

Overseas Tourbillon kommer nå i roségull. Bilde: Vacheron Constantin

Under årets digitale Watches & Wonders byr ikke det ærverdige selskapet på noen rene nyskapninger i nevnte sportskolleksjon, men utvider heller mulighetene på eksisterende modeller i det øvre sjiktet av familien. Det betyr to nye evighetskalendere og én ny stivpyntet tourbillon.

Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin og Ultra-Thin Skeleton (Hvitt gull)

Evighetskalender og Overseas har hittil vært synonymt med en kasse av gult gull, med valgmulighetene konsentrert rundt skivefarge eller fraværet av skiven som sådan. Nå utvides familien med to varianter i hvitt gull, som kommer med henholdsvis blå skive eller i en boutique-eksklusiv skjelettert variant (som egentlig ikke er skivefri, men har en skive av safirglass) med fullt innsyn til verket.

Med eller uten tradisjonell skive. Bilde: Vacheron Constantin

Utover det endrede materialet er det derfor ingen endringer fra de eksisterende modellene i familien. Det betyr samme størrelse (41,5 x 8,1 mm), samme urverk (kaliber 1120 QP/1 og 1120 QPSQ/1) og fortsatt mulighet for enkelt bytte mellom lenke, skinnrem og gummirem.

Det som ikke er helt likt er prisene, som økes på begge modellene (med forbehold om samtidig prisendring også på eksisterende). Evighetskalenderen har fått en veiledende pris i Norge på 109.000 euro, mens den skjeletterte er satt til 145.000 euro. Hvorvidt sistnevnte blir mulig å skaffe via norsk forhandler er litt uvisst, men fraværet av egen boutique i kongeriket gjør det i det minste verdt å forhøre seg, dersom den frister.


ANNONSE


Gummirem, lenke eller skinnrem gjør modellen klar for de fleste anledninger. Bilde: Vacheron Constantin

Det hvite gullet gir klokkene et litt mer sporty uttrykk og personlig finner jeg de ett hakk mer anvendelige til ulike anledninger enn de eksisterende. Med tourbillon-utgaven tilgjengelig i stål hadde kanskje også evighetskalenderen kunnet vært en aktuell kandidat for det uedle metallet. Om man samtidig økte vannresistensen litt (fra nåværende 5 bar) hadde det fort sendt klokken godt på vei en ideell hverdagsklokke – for alle med et bankende hjerte for Vacheron Constantin.

Overseas Tourbillon (Roségull)

Da jeg gikk tett på Overseas Tourbillon i stål, omtalte jeg den som den kanskje naturlige konge av Overseas-familien. I roségull med kongeblå skive blir modellen enda mer rojal, og overtar med det tronen fra sin forgjenger.

Overseas Tourbillon i roségull er en stivpyntet pakke haute horlogerie. Bilde: Vacheron Constantin

Også her er det altså snakk om en utvidelse av valgmulighetene og ikke noen ny modell. En ny innpakning gjør imidlertid ikke den sentralt plasserte og flotte tourbillonen noe mindre hypnotiserende. Detaljer som malteserkorset i tourbillon-buret og den blå skruen er vakre å beskue, samtidig som sistnevnte fyller rollen som sekundviser.

Skiven beholder den mørke fargen med et diskré solstrålemønstret bakteppe som vi kjenner fra flere andre medlemmer i Overseas-familien. Den passer erfaringsmessig utmerket mot varmen i gullet. Det sporty alibiet opprettholdes ved bruk av selvlysende materiale på både visere og timemarkører.

Tourbillonen på orkesterplass. Bilde: Vacheron Constantin

Størrelsen på 42,5 millimeter beholdes, sammen med en tykkelse på 10,39 millimeter. I likhet med øvrige varianter har man innsyn til urverket også fra baksiden.

Det edle metallet gjør dette til den nye kongen av kolleksjonen og sender samtidig klokken ytterligere oppover prisstigen. Veiledende pris i Norge er satt til 170.000 euro, eller omtrentlig en halvmillion over kronprinsen i stål.

Mer informasjon på vacheron-constantin.com.


ANNONSE