Leses nå
Tudor relanserer Black Bay Chrono

Tudor relanserer Black Bay Chrono

En feiring av 50-årsjubileet for merkets første kronograf.

Kronografer er ikke et ukjent fenomen for Tudor. De første kronografene fra Rolex’ lillesøster, Oysterdate ref. 7031 og 7032, ble lansert så tidlig som i 1970. Om kallenavn som «Home Plate» og «Monte Carlo» ringer noen bjeller, er det stor sjanse for at man sett dem.

Som en feiring av 50 år med kronografer, relanserer Tudor nå stålutgavene av Black Bay Chrono fra 2017. Hvorfor dette skjer i år og ikke i fjor, sier Tudor imidlertid ingenting om.

Tudor Black Bay Chrono

Det Tudor omtaler som en relansering, er nok det vi vanligvis kaller en oppdatering. Sammenlignet med den inneværende Black Bay Chrono i stål, har nykommeren fått et svart bezelinnlegg av aluminium, samt to nye urskiver i svart eller hvitt. Underskivene er utført i motsatt farge, for en klassisk «panda» og «reversert panda».

Endringene stopper imidlertid ikke der. For faktisk har Tudor redesignet hele kassen, justert glasset og flyttet urverket, for å oppnå en slankere profil og en mer harmonisk fasong. Det minner egentlig litt om endringene som annonsert med Black Bay Chrono S&G i 2019, men om det dreier seg om eksakt samme kasse er uvisst.


ANNONSE


Tudor MT5813. Bilde: Tudor

På innsiden av kasse sitter fortsatt Tudors kaliber MT5813, som er basert på Breitling egenproduserte kaliber B01. Tudor har alltid utstyrt verket med sitt eget regulerende organ, og urverket er nå også oppgradert med en balansefjær av silisium.

Nye Black Bay Chrono i stål presenteres på Tudors velkjente vintage-inspirerte lenke, men kan også leveres på en «BUND»-aktig lærrem eller tekstilrem.

Førsteinntrykk

Siden lanseringen i 2017 har Tudor Black Bay Chrono kommet i en håndfull ulike utførelser. Tidligere nevnte «S&G» er etter mening den beste tolkningen, og det flere egenskaper fra denne som når er flyttet over på de nye utgavene i rent stål.

Kronografen lukter nå mer av vintage, som i Tudors tilfelle har vist seg å skape stor begeistring blant klokkeinteresserte. Nye Black Bay Chrono spiller egentlig litt på de samme strengene som den svært populøre Black Bay 58.

Fakta og pris

Tudor Black Bay Chrono
79360N

Diameter: 41 mm
Tykkelse: 14,4 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Hvit / svart
Glass: Safirglass
Vannresistens: 200 m
Rem / lenke: Tekstilrem / lærrem «bund» / lenke

Urverk: MT5813 (basert på Breitling B01)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: Cirka 70 timer

Tilgjengelighet: 2021
Veiledende pris: 45.920 kroner (rem) / 48.870 kroner (lenke)

Mer informasjon er tilgjengelig på tudorwatch.com.


ANNONSE