Leses nå
Syv sommerklokker til begjær

Syv sommerklokker til begjær

Sommeren er gyldig grunn til å skaffe seg noe nytt.

Det eksisterer en del snodige fenomener i vår lille klokkeboble. På denne tiden av året er kanskje «sommerklokken» noe av det mest aktuelle for mange av oss. Trolig hersker det flere oppfatning av om hva en sommerklokke egentlig er, men la oss forsøke: En sommerklokke er en klokke som tåler rikelig med vann, og ikke ha skinnrem. Den kan gjerne ha litt størrelse, og sterke farger kan være et pluss for mange. Sommerklokkens viktigste rolle er nok likevel som en drivkraft til å prøve noe nytt – og en perfekt unnskyldning for å utvide klokkesamlingen. Nedenfor følger noen aktuelle kandidater.

Les også: Guide: Er klokken din klar for sommeren?

For undertegnede står Breitlings nye Superocean Automatic som selskreven på listen over årets sprekeste sommerklokker. Grunndesignet er fortsatt klassisk og lett gjenkjennelig Breitling, men detaljene og fargene gir en solid dose krydder. Spesielt den frekke 42 mm utgaven med orange urskive, skiller seg tydelig ut blant de mer anonyme søsknene. Klokken er vannresistent til hele 500 meter, og med Breitlings komfortable gummirem er man godt rustet for sommerens aktiviteter. Innmaten er kanskje ikke av den mest spennende sorten (Breitling kaliber B17 / ETA 2824-2), men til 31.600 kroner er det egentlig helt greit. (PS: Toppbildet viser en annen Breitling-nykommer – Superocean Heritage Ocean Conservancy Limited Edition).

Breitling Superocean 42. (Foto: Breitling SA)

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph «Camo» drar strikken enda litt lengre. Den iøynefallende klokken er en variasjon på Audemars Piguets populære Royal Oak Offshore, hvor raffinert urproduksjon kombineres med en heftig kamuflasje-inspirert estetikk. Stilen er neppe for alle og enhver – men det er strengt tatt ikke prisen på 31.000 amerikanske dollar heller. Ta heller ikke for gitt at man får kjøpt en, for luksusklokken er kun tilgjengelig i 400 prangende eksemplarer. Rent teknisk drives klokken av et kaliber 3126/3840, som innebærer APs egenproduserte kaliber 3120 i kombinasjon med en modul fra Dubois Dépraz.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore «Camo» i blått. (Foto: Audemars Piguet)

For en gangs skyld fremstår selv Ulysse Nardin som forholdsvis konservativ. Diver Chronometer er likevel en heidundrende sprek klokke, i et moderne design som er tro mot merkets DNA. Urskiven er utført i en lekker glitrende blå finish, som matches med et blått bezel og gummirem. Kassen er utført i lett titan, og er vannresistent til 300 meter. På innsiden tikker Ulysse Nardins egenproduserte kaliber UN-118, med flere sentrale komponenter av silisium. Den veiledende prisen er satt til 7.900 euro.


ANNONSE


Ulysse Nardin Diver Chronometer. (Foto: Ulysse Nardin)

Submersible Chrono Guillaume Néry Edition viser Panerai fra en ny og uvant side. Kassen av titan er tydelig inspirert av merkets historiske militære modeller, men både innslag av blått og den «hai-grå» urskiven trekker klokken i en mer sporty retning. Diameteren på 47 mm gjør Guillaume Néry Edition til litt av et beist, men for de fleste er nok sommeren stort sett fri for trange skjortemansjetter. Den kapable dykkerklokken er produsert i samarbeid med den franske fridykkeren Guillaume Néry, og byr på et særegent kronograf-urverk som er produsert av Panerai selv. Tidligere i år skrev vi om klokken her, og prislappen lyder på 18.900 euro.

Les også...

Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition (PAM00982). (Foto: Panerai)

Den militære inspirasjonen er atskillig sterkere i Blancpain Fifty Fathoms Barakuda. Spesialmodellen i 500 eksemplarer er en hyllest til den originale Fifty Fathoms Barakuda, som ble utstedt til tyske Bundesmarine på 60-tallet. Dykkerklokken ble i sin tid levert via selskapet Barakuda (derav navnet), og samtidig introdusert i det sivile tyske markedet. Årets modell har tatt utgangspunkt i den moderne utgaven av Fifty Fathoms fra 2007, men deler mange av originalens særtrekk. I selskap med dykkerklokke fra Rolex og Omega, vil denne definitivt skille seg ut. Klokken drives av Blancpains velkjente kaliber 1151, og prisen er satt til 14.500 euro.

Blancpain Fifty Fathoms Barakuda. (Foto: Blancpain)

Også Glashütte Original har latt seg inspirere av fortiden. Bak navnet Spezialist SeaQ, skjuler det seg en nytolking av merkets historiske Spezimatic Type RP TS 200 fra slutten av 60-tallet. SeaQ er påfallende lik forgjengeren, men har fått en mer tidsriktig størrelse på 39,5 mm. Naturlig nok er også innmaten oppdatert, til Glashütte Originals egenproduserte kaliber 39-11 med automatisk opptrekk. Den sjarmerende klokken kommer på lenke, gummi eller tekstil, og hører like godt hjemme til badebuksen som til lindressen. Vi har tidligere skrevet mer om klokken her, og den veiledende prisen starter fra rundt 85.000 kroner.

Glashütte Original Spezialist SeaQ. (Foto: Glashütte Original)

Breguet forbindes kanskje mest med klassiske dressklokker – sommerklokkens strake motsetning. Koblingen mellom Breguet og sjøfart strekker seg imidlertid tilbake til 1815, da Abraham-Louis Breguet ble oppnevnt til den kongelige franske marinens kronometermaker. I dag videreføres tradisjonen av Marine-kolleksjonen, hvor stikkordet er sporty eleganse. Syns man Nautilus, Overseas og Royal Oak blir litt for brautende (eller mainstream), er Breguet Marine 5517 et spennende alternativ. Med en 40 mm kasse av lett titan og 100 meter vannresistens, er Marine 5517 kanskje sommerens aller lekreste. Urverket er Breguets kaliber 777A, og prisen er satt til 19.400 sveitsiske franc.

Breguet Marina 5517. (Foto: Montres Breguet)