Leses nå
Glashütte Original introduserer Spezialist SeaQ

Glashütte Original introduserer Spezialist SeaQ

SeaQ markerer returen av Glashütte Original som produsent av verktøyklokker.

Det begynner å bli en del år siden Glashütte Original satsing på «tøffinger» opphørte. Vintage-inspirerte «Navigator» var et nikk til Glashüttes historikk som produsent av pilotklokker, og var på mange måter en konkurrent til IWCs populære Pilot’s Watch-kolleksjon. Dykkerklokkene «Sport Evolution» representerte en mer moderne side av det tyske klokkemerket, hvor funksjonalitet og sterke spesifikasjoner var sentralt.

Under navnet «Spezialist» gjør Glashütte Original retur som produsent av verktøyklokker. Foreløpig er det uvisst nøyaktig hva kolleksjonen vil omfatte, men i første omgang har Glashütte Original presentert tre nye vintage-inspirerte dykkerklokker under navnet «SeaQ».

En gammel Spezimatic Type RP TS 200 fra cirka 1969. (Foto: Jon Henrik Haraldsen)

SeaQ og SeaQ 1969

SeaQ sender umiddelbart tankene tilbake i tid. Det er ikke så rart, for som flere av dagens merker har Glashütte Original funnet inspirasjon egne historiske arkiver. Der fant det tyske merket dykkerklokken «Spezimatic Type RP TS 200», som har fungert som grunnlag for den nye SeaQ-seriens designspråk.

På tross at gammeldags ytre, er SeaQ langt på vei en moderne klokke. Kassen er utført i rustfritt stål, og klokkens diameter er 39,5 mm. Det luminiserende materialet på skiven og viserne minner kanskje om gammel (og helsefarlig) tritium, men er Super-LumiNova av langt nyere dato. Akrylglass har også måttet vike for et mer moderne safirglass. SeaQ er vannresistent til 200 meter, og møter både DIN 8306 og ISO 6425-standardene for «ekte» dykkerklokker.


ANNONSE


SeaQ 1969 – en limited edition i kun 69(!) eksemplarer. (Bilde: Glashütte Original)

Grunnmodellen SeaQ har selskap av spesialmodellen SeaQ 1969, som kun er tilgjengelig i 69 eksemplarer. Forskjellen mellom de to er ikke av den oppsiktsvekkende sorten, men er begrenset til mindre detaljer. Utgaven i begrenset antall har visere med grønn lume, to linjer tekst på skiven som er hentet fra «originalen» og et unikt limited edition-nummer inngravert på baklokket.

Begge klokkene drives av Glashütte Originals egenproduserte kaliber 39-11 med automatisk opptrekk og 40 timer gangreserve. SeaQ 1969 leveres på tekstil eller gummi, mens SeaQ også kan fåes på stållenke. Overraskende nok har ikke SeaQ 1969 fått en høyere pris enn den serieproduserte broren, og begge forventes å starte på rundt 85.000 kroner veiledende.

SeaQ på stållenke. (Bilde: Glashütte Original)

SeaQ Panorama Date

I tillegg til søsknene SeaQ og SeaQ 1969, har Glashütte Original også presentert en tredje «Spezialist». SeaQ Panorama Date har et ytre som trekker langt mer mot nytolkning enn relansering, og ligger i så måte nærmere gamle Sport Evolution. Kassen har en diameter på 43,2 mm, og holder vannet ute helt ned til 300 meter. Også SeaQ Panorama Date kan leveres på gummi, tekstil eller stållenke, og klokken kommer dessuten med blå eller svart skive og bezel.

SeaQ Panorama Date i svart utgave på stållenke. (Bilde: Glashütte Original)

På innsiden av kassen tikker Glashütte Originals egenproduserte kaliber 36-13. Det selvopptrekkende urverket representerer noe av det mer interessante manufakturet har å by på. Funksjonsmessig får man en herlig dobbel «panoramadato», som langt på vei er en av Glashütte Originals signaturer. Teknisk har urverket både spiral i silisium og en gangreserve på hele 100 timer.

Sterkere spesifikasjoner reflekteres naturlig nok også i prisen. SeaQ Panorama Date forventes å begynne på rundt 110.000 kroner når den dukker opp hos merkets norske forhandler.

SeaQ Panorama Date i blå utførelse på tekstilrem. (Bilde: Glashütte Original)

ANNONSE