Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition

Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition

SIHH nærmer seg med stormskritt (dørene åpnes 14. januar, for å være eksakt). Panerai er blant merkene som starter litt på forskudd, og viser oss noe av det vi har i vente i Genève. I første omgang dreier det seg om en ny utgave av deres Submersible Chrono, som bygger på et nytt samarbeid med den franske fridykkeren Guillaume Néry.

Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition. (Foto: Panerai)

Spesifikasjonsmessig er Submersible Chrono Guillaume Néry Edition – eller ganske enkelt «PAM00982» – en svært kapabel dykkerklokke. Den er vannresistent til 300 meter, og byr på god lesbarhet med luminiserende visere, indekser, og numeraler. Kassen er utført i lett titan, og har en voksen diameter på 47 mm. Trolig akkurat slike dimensjoner de fleste Paneristi foretrekker.

Skrudde knapper holder tett og hindrer utilsiktet bruk under vann. (Foto: Panerai)

Så langt, så godt. Likevel er det ikke til å komme bort i fra at Panerais nykomling er noe mer enn «bare» en robust verktøyklokke. Både design og funksjoner gir klokken noe ekstra – som kan slå negativt eller positivt ut, avhengig av hvem man spør. La oss starte med det ytre. Tallskiven er har en teksturert grå finisj, som bærer det passende navnet «hai-grå». Tre av viserne er utført i Panerais velkjente blåfarge, mens det keramiske bezelet og gummiremmen har noe mørkere blåtoner. For min egen del syns jeg at det funker, men det trekker helt klart Panerai-temaet vekk fra det historiske og militære, og mot det moderne og sporty.

Baklokket er gravert med Guillaume Nérys signatur, og hans personlige dybderekord på 126 meter. (Foto: Panerai)

PAM00982 er utstyrt med Panerais egenproduserte kaliber P.9100, som byr på en flyback-kronograf med en tvist. Tellerne for både sekunder og minutter er plassert sentralt, som på pressebildene kan forveksles med en dobbelkronograf. Timetelleren er plassert på en underskive kl. 3, mens løpende sekunder er å finne på underskiven kl. 9. Det resulteterer ikke bare i symmetri på tallskiven, men også en kronograf utenom det helt vanlige.

Tallskiven er symmetrisk, og knappene på venstre side balanserer kronobeskytteren. (Foto: Panerai)

Spesifikasjoner:

  • Modell: Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition, PAM00982.
  • Det ytre: Kasse i titan, 47 mm diameter – roterbart keramisk bezel – 1,8 mm tykt safirglass – «hai-grå» tallskive, vannresistent til 30 bar (~ 300 meter).
  • Det indre: Egenprodusert Panerai kaliber P.9100, mekanisk selvtopptrekkende – timer, minutter, små sekunder, flyback-kronograf med sentral minuttviser –28.800 vph (4 Hertz).
  • Pris: 18.900 euro veiledende.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.