Leses nå
Oris lanserer ProPilot X Kermit Edition

Oris lanserer ProPilot X Kermit Edition

  • Kupper «Kermit»-navnet med sin nyeste lansering.
  • Leveres med selskapets eget Calibre 400 på innsiden.
  • Oppgitt pris er 4.400 CHF.

Bruk av populærkultur og fantasifigurer i klokker har lenge vært en populær nisje, med både Audemars Piguets samarbeid med Marvel og Bulgari/Gerald Gentas Mikke Mus-klokke som relativt nylige eksempler. Nå kaster Oris seg på bølgen, når de lanserer en egen Kermit The Frog-utgave av deres ProPilot X.

ProPilot X Kermit Edition. Bilde: Oris / © Disney

I samarbeid med Disney, som er eier av rettighetene til velkjente «The Muppet Show» og derfor også Kermit, kommer nå en spesialutgave av titanklokken ProPilot X, som vi først stiftet bekjentskap med i fjor.

Side ved side med standardutgavene er det den populære tøyfroskens grønne farge som er det umiddelbare blikkfanget og den åpenbare forskjellen. Kermit selv er imidlertid også tilstede i form av et aldri så lite kinderegg – der han dukker opp med sitt blide åsyn i datovinduet den første dagen i hver måned (Kermit Day).

Oppskriften ellers er – som forventet – identisk med hylleutgavene av ProPilot X. Det betyr en kasse produsert i såndblåst titan med en diameter på 39 millimeter, som byr på en særegen visuell identitet i form av skarpe vinkler, kanter og kurver. Lenken er produsert i samme materiale og kommer med selskapets patenterte «LIFT»-system.


ANNONSE


Nyeste utgave av Calibre 400

Oris har også tidligere lansert klokker som forsøker å kombinere det litt useriøse med det seriøse, eller tilby noe som bryter med det tradisjonelle, med eksempler som Aquis Date Upcycle, de fargerike «Cotton Candy» Divers Sixty-Five eller Sun Wukong Artist Edition. Felles for de alle har vært bruk av Sellita-urverk, som har plassert de litt lavere på prisstigen enn kolleksjonens mest seriøse medlemmer.

Calibre 400-2. Bilde: Oris

For ProPilot X Kermit Edition er det ingen tegn til det samme, for her benyttes fortsatt selskapets egenutviklede Calibre 400. Nærmere bestemt nyeste utgave av urverket; 400-2. Sammenlignet med første versjon kan det vise til et mer effektivt opptrekk av hovedfjæren (tyngre rotor), samt eliminasjon av bevegelse i viserne når kronen trekkes ut.

Fortsatt kan urverket skilte med to fjærhus, som sammen leverer hele fem dagers gangreserve. I tillegg er det utstrakt bruk av silisium og ikke-jernholdige komponenter som sikrer gode antimagnetiske egenskaper.

Seriously unserious

Hvorvidt Oris har hatt den eksisterende (dog høyst uoffisielle) Rolex «Kermit» i tankene, er uvisst. Selv trekker selskapet frem den populære froskens humør og misjon om å begeistre som et perfekt bakteppe for hva selskapet ønsker å skape med modellen.

We’re inspired by what we call the Joy of Mechanics. The first function of every Oris watch, in the purest emotional, feel-it-in-yourbones sense, is to bring joy, to make people smile. That’s it. If an Oris watch can make someone’s day better, we’ve done our job.

Resultatet må uansett sies å være både lekent og et friskt pust i en ellers seriøs bransje. Hvorvidt avtalen med Disney inkluderer at flere karakterer fra The Muppet Show vil finne sin vei til en spesialutgave i fremtiden vites i skrivende stund ikke, men er nok langt fra usannsynlig.

På hånden. Bilde: Oris / © Disney

ProPilot X Kermit Edition virker ikke å komme i begrenset opplag, så mulighetene for å skaffe seg et eksemplar bør være gode. Det fordrer dog at man finner prisen, som her hjemme trolig vil havne et sted over 50.000 kroner, akseptabel for en klokke som er seriøst useriøs.


ANNONSE