Leses nå
Møt Oris ProPilot X Calibre 400

Møt Oris ProPilot X Calibre 400

Mekanisk gledesspreder med 5 dagers gangreserve og et ytre av titan.

For snart to år siden lanserte Oris et nytt mekanisk urverk. Calibre 400 representerte den nyeste generasjonen urverk fra Oris, og er utviklet i sin helhet «in-house» av det sveitsiske merket.

Ved introduksjonen i 2020 var dykkermodellen Aquis Date Calibre 400 første klokke ut med det nye urverket. Siden den gang har Oris benyttet verket i en håndfull nye modeller, inkludert de retro-inspirerte entusiastfavorittene Carl Brashear og Pointer Date.

Et nytt ikon

Årets nye ProPilot X Calibre 400 er noe mer enn bare en klokke. Den symboliserer en motvekt til dagens digitale hverdag, og skaper glede med mikromekanikk fremfor elektronikk. En fortsettelse av Oris’ policy om å kun produsere mekaniske klokker – ikke batteridrevne kvartsur.

Estetisk er nykommeren nært beslektet med Big Crown ProPilot X Calibre 115, som med lanseringen i 2019 introduserte et nytt moderne designspråk i kolleksjonen til Oris.

Kassen har en diameter på 39 millimeter, og byr på en fascinerende miks av vinkler, kanter og kurver. Bruken av børstet og sandblåst titan styrker det moderne uttrykket, og gir klokken en rå og industriell look.

Den ekstra store kronen er en slags påminnelse om Oris’ tradisjoner innen produksjon av pilotklokker. En arv som har sine røtter fra tidlig på 1900-tallet. Den praktiske lenkelåsen er derimot langt nyere av dato, med Oris’ patenterte «LIFT»-system.

ProPilot X Calibre 400 lanseres i tre ulike varianten, hvor valget står mellom grå, blå eller lakserosa tallskive. En fargepalett som strekker fra det stilrene og elegante, til det åpenbart lekne.

En ny standard

Med safirglass i baklokket har Oris gitt fritt innsyn til urverket på innsiden av kassen. Calibre 400 har et moderne design og finish, som matcher de sterke tekniske spesifikasjonene.

Ved hjelp av doble fjærhus har urverket hele 5 dagers gangreserve, og utstrakt bruk av silisium og ikke-jernholdige komponenter sikrer gode antimagnetiske egenskaper.

Oris har dessuten utstyrt urverket med et nytt rotor-system, som helt uten kulelager sørger for økt stabilitet og driftsikkerhet. Og som alle urverkene i Calibre 400-serien ligger presisjonen innenfor -3 til+5 sekunder per dag.

Faktisk føler Oris seg så sikre på urverkets iboende kvalitet, at både garantien og anbefalt serviceintervall er blant klokkeindustriens desidert lengste. Alle klokkene med Calibre 400 kommer med 10 års garanti, samt 10 års anbefalt serviceintervall.

Les også...

Ikke rart at Oris selv omtaler det som «The New Standard».

DETALJER
Kasse: Titan med børstet og sandblåst finish
Størrelse: 39 mm
Tallskive: Grå, blå eller lakserosa
Lume: Super-LumiNova på indekser og visere
Glass (foran): Dobbelhvelvet safirglass, to-sidig antirefleksbehandling
Baklokk: Titan med safirglass
Krone: Skrukrone i titan
Lenke: Titan med foldespenne og Oris’ patenterte «LIFT»-system
Vannresistens: 100 m

URVERK
Navn: Oris Calibre 400
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Presisjon: -3/+5 sekunder per dag
Opptrekk: Automatisk
Gangreserve: 120 timer

Garanti: Opptil 10 år med registrering via MyOris. 10 års anbefalte serviceintervaller. Anbefalt trykktest hvert 5. år.

Veiledende pris: 40.700 kroner

Annonsørinnhold produsert i samarbeid med Henning Stæhr A/S.