Leses nå
Oris Aquis Date Upcycle – det neste kapitlet

Oris Aquis Date Upcycle – det neste kapitlet

Oris fortsetter planen om «Change for the Better» med unike urskiver laget av resirkulert plast.

Det mangler ikke på urovekkende statistikker om plastavfall, og de dystre tallene bør være en tankevekker for oss alle. For eksempel rapporterer FNs miljøprogram om at havene våre hvert år forurenses med så mye som 13 millioner tonn plast – tilsvarende et billass hvert eneste minutt.

I en artikkel fra National Geographic estimeres det at 5,25 billioner plastbiter flyter rundt i havet, hvorav rundt 269.000 tonn ligger på overflaten. Og det antas at kun 9 prosent av all plast som noen sinne er produsert, har blitt resirkulert.

Change for the Better

I flere år har Oris fulgt en visjon om Change for the Better. Gjennom sitt engasjement har det sveitsiske klokkemerket samlet inn penger for noen av verdens mest banebrytende organisasjoner innen natur- og miljøvern, og økt bevisstheten rundt klima, miljø og bærekraft.

Selv har Oris nylig fått status som et klimanøytralt selskap, sertifisert av den uavhengige internasjonale klimaeksperten ClimatePartner. Et direkte resultatet av flere målrettede tiltak for å motvirke og redusere selskapets karbonutslipp – for en mer bærekraftig produksjon av klokker.

Oris Aquis Date Upcycle

Starten på det nye kapitlet markeres med introduksjonen av Aquis Date Upcycle. Modellen er basert på Oris’ populære Aquis Date dykkerklokke, men er utstyrt med en særegen urskive laget av resirkulert PET plast. Resultatet er ett du neppe har sett maken til før.

Med klokken viser Oris at plastavfall kan bli oppsirkulert til en raffinert sportsklokke, og sender samtidig en klar beskjed til verden om å delta i oppryddningen. Oris er selv direkte involvert i å fjerne skadelige avfall fra vår natur, og starter i år organiseringen av kvartalsvise aksjoner med plastoppsamling over hele verden – Oris Change for Better Days.

Aquis Date Upcycle er tilgjengelig med 41,5 mm eller 36,5 mm diameter, hvor begge størrelsesvariantene har urskiver laget av resirkulert havplast. Grunnet den spesielle resirkuleringsprosessen byr hver eneste urskive på et tilfeldig mønster, som gjør hver eneste klokke unik.

Øvrige egenskaper inkluderer kasser av rustfritt stål, med ripesikkert safirglass, skrukrone og 300 meters vannresistens. Den roterbare dykkerbezelen har et grått keramisk innlegg, og stållenken leveres med spenne som kan forlenges. Begge variatene drives av det velkjente Oris 733, som er et robust selvtrekkende mekanisk urverk med 38 timers gangreserve.

Hver klokke leveres i en grå boks laget av bærekraftig og resirkulerbart papir – et av flere tiltak som er gjort på veien mot klimanøytralitet. Oris Aquis Date Upcycle ventes hos merkets autoriserte forhandlere i september, og har en veiledende pris på 24.500 kroner.

Oris Aquis Date Upcycle 41,5 mm og 36,5 mm.
Annonsørinnhold produsert i samarbeid med Henning Stæhr A/S.