Leses nå
Audemars Piguet inngår samarbeid med Marvel

Audemars Piguet inngår samarbeid med Marvel

En underlig forening mellom luksusklokker og superhelter.

Oppkjøringen til klokkemessen Watches & Wonders er i full gang. Årets digitale messe går fra 7. til 13. april, og har en mer tettpakket utstillerliste enn noensinne. I tillegg til «the usual suspects» fra tiden da messen var fysisk og het SIHH, har de primært Richemont-eide merkene fått selskap av flere prominente avhoppere fra Baselworld.

Rett før helgen slapp Audemars Piguet nyheten om et nytt samarbeid som trolig vil prege årets lanseringer fra merket:

2021 marks the dawn of a new era and the start of a collaboration between Audemars Piguet and Marvel Entertainment.

Inspired by historical character watches, including some of Gérald Genta’s timepieces from the 1980s, Audemars Piguet wanted to pay tribute to the next generation of inspirational Super Heroes and chose to focus on the powerful Marvel Universe.

Audemars Piguet
Don Cheadle og François-Henry Bennahmias. Bilde: Audemars Piguet

Gammel drøm og Genta

I følge Audemars Piguet har selskapets CEO, François-Henry Bennahmias, hatt en 15 år lang drøm om å samarbeide med den Walt Disney-eide underholdningsgiganten. Gjennom Bennahmias’ vennskap med skuespilleren Don Cheadle (kjent som «War Machine» i Marvel-universet), begynte ferden fra drøm til virkelighet i 2017.

Tross sparsom informasjon vil de som kjenner sin klokkehistorie ta hintene. Pressemeldingens henvisning til 80-tallsklokkene fra Gérald Genta, refererer til ulike lekne klokker med tegneseriefigurer på urskiven. Klokker som i sin tid fikk den legendariske klokkedesigneren kastet ut fra en klokke- og smykkeutstilling i Genève.


ANNONSE


Faksimile fra Europastar (1984).

Kanskje vi får se en Royal Oak Offshore med Iron Man på skiven – eller kanskje AP benytter anledningen til å sprite opp den omdiskuterte Code 11.59 med en illsint Hulk? Svaret får vi nok i april, og vi har en snikende mistanke om at lanseringen vi skape heftige diskusjoner i fora og sosiale medier.

Inntil vi har sett klokkene har vi imidlertid et åpent sinn – og fryder oss faktisk litt over Bennahmias’ evne til å piske opp stemingen i en konservativ bransje.

Les mer om samarbeidet og se den offisielle lanseringsvideoen på audemarspiguet.com.


ANNONSE