Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Kokkekniver

Reg.
18. november 2014
Innlegg
343
Sted
Oslo
Jeg er på utkikk etter en god santoku-kniv, men aner ikke hvilken type jeg skal gå for. Jeg ser flere modeller har luftlommer i bladet for å forhindre at mat fester seg. Er dette et must? Jeg trenger nok en med et smalt egg og godt grep.
Noen som har noen anbefalinger her? :)
Noe verdt å tenke på er at en god japansk santoku kniv har ikke disse utdypningene fordi bladet allerede er veldig tynt. Og er av den grunn lett å kutte med.
Disse luftlommene ser jeg heller på som fjerning av vekt enn at de har noen annen praktisk nytte.
Skarpekniver.no har jo et godt utvalg.
 
  • Liker
Reaksjoner: Mulliner
Reg.
13. mai 2014
Innlegg
670
Sted
Drøbak
Jeg er på utkikk etter en god santoku-kniv, men aner ikke hvilken type jeg skal gå for. Jeg ser flere modeller har luftlommer i bladet for å forhindre at mat fester seg. Er dette et must? Jeg trenger nok en med et smalt egg og godt grep.
Noen som har noen anbefalinger her? :)
Jeg har vært innom mye forskjellig opp gjennom årene, og har således gjort meg noen erfaringer. Det har vært alt fra Type 301 fra Edge, Global, Victorinox til mer "kostbare" brands som Kai Shun, Miyabi og MAC. Knivene fra de tre siste har jeg fortsatt i knivblokken, og de brukes i ny og ne, men jeg fikk meg en aldri liten åpenbaring for en tid siden. Etter at tuppen på Miyabi`en knakk, hadde jeg god grunn til å handle en ny, og denne gangen gikk jeg for en litt uvanlig type kniv fra en lokal smed i Japan. Yu Kurosaki er mannen, og Bunka heter typen. Jeg har ALDRI hatt råere kniv noen gang!! Den er rett og slett helt fantastisk, og foretrekkes nå fremfor alle andre kniver jeg har. Holder seg skarp en evighet, slipes enkelt opp igjen og ser helt rå ut. Balansen er også helt på topp og den er enkel å håndtere.

Anbefales varmt og forhandles av Skarpekniver.no. Godtebutikken deres ligger ved Mathallen, og går du inn der, går du garantert ut med ny kniv!

Lykke til i jakten.
 
  • Liker
Reaksjoner: Mulliner