Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Kokkekniver

Reg.
14. september 2011
Innlegg
695
Sted
Oslo
Noen her som har erfaringer med knivene fra Yaxell, serien Super Gou?
Evt noen som har prøvd noe fra Nesmuk? De virker heeelt rå, men prisen er jo også dessverre drøy... som alt annet!
Noen som har noen rå biffkniver å anbefale? lyst på noen fra Bob Kramer...

Er veldig fornøyd med Premier knivene fra Shun, men man har jo alltid lyst på noe nytt :p
 

titan

Støttemedlem
Reg.
3. april 2014
Innlegg
680
Sted
Oslo
Har vært litt borti Yaxell, vurdere de selv også (2stykker) sykt bra kvalitetsfølelse og skarpe lenge. Prisen er derimot annen. Vurderer dra til Seki City som en del av ferien for å kjøpe meg noen kniver der! Noen som har vært der kanskje?
 
Reg.
20. mai 2011
Innlegg
783
Sted
Florø
Sjølv er eg vandt til å sjå på kniver som forbruksvare , ca 1-2 år på kniven heime er ok.
Bryner for hånd og retter av eggen på slipestein når nødvendig. Bruk av stål er nok noke dei fleste bør la være då det er slik at kan en det ikkje so ødelegger en berre eggen og må bryne igjen.
Eg har 3 stk Victorinoxkniver 1 28cm 1 24 fillet og en 20cm.
Det mange av dei dyre knivane bommer på , etter mitt syn, er feil vekt , for tynt håndtak og for tykt blad over eggen.
 

titan

Støttemedlem
Reg.
3. april 2014
Innlegg
680
Sted
Oslo
Sjølv er eg vandt til å sjå på kniver som forbruksvare , ca 1-2 år på kniven heime er ok.
Bryner for hånd og retter av eggen på slipestein når nødvendig. Bruk av stål er nok noke dei fleste bør la være då det er slik at kan en det ikkje so ødelegger en berre eggen og må bryne igjen.
Eg har 3 stk Victorinoxkniver 1 28cm 1 24 fillet og en 20cm.
Det mange av dei dyre knivane bommer på , etter mitt syn, er feil vekt , for tynt håndtak og for tykt blad over eggen.
Da kan du se på japanske kniver, da typiske europeiske kniver er oftest tykke over egget slik du nevner.
Jeg sverger bare til japanske kniver hjemme.
 
Reg.
14. september 2011
Innlegg
695
Sted
Oslo
For de som vil kjøpe en eller flere av knivene til Kramer, så har Bakeren og kokken 20% ut søndag 6/9 på alle hans kniver ( made by Zwilling vel og merke, men det er jo sertifisert av Bob selv! )

https://bakerenogkokken.no/kjøkkenkniver/zwilling-kniver/zwilling-bob-kramer/ ( disse er laget av Zwilling i samarbeid med Bob! - se mer om samarbeidet her:
)

selv bestilt en 20cm kokkekniv!
 
Sist redigert:
Reg.
22. april 2008
Innlegg
1.316
Fin Deba.
Hvorfor står det internasjonal sushi etc ???hmm
Deba er jo ikke sushikniv.

Var på Sushi Vm i Tokyo for et par uker siden. Kjøpte denne håndlagde kniven av en fyr der. Håndtak laget etter str på mine hender. Og bladet er smidd mtp at jeg er høyrehendt. Komisk skarp.



 
Reg.
17. november 2015
Innlegg
343
Sted
London
*megabump*

Deba brukes til partering av kjøtt/fisk, hvor man må skjære i gjennom bein eller skråg. Man bruker som oftest 'hælen' på debaen til dette, ettersom den er tykkest der. Man kan selvfølgelig bruke en 'vanlig' gyuto til dette også, men disse pleier å ha mye finere blader som kan knekke om du prøver å skjære noe hardt med de. Jeg bruker selv en ikea-kniv når jeg skal skjære opp sånne ting. :)

Har fra før en 26cm Mac Pro 'slicer' og 15cm Mac Pro pairing knife. Disse ble kjøpt på nettet uten å prøve de først, som var dumt, siden jeg har endt opp med å nesten aldri bruke den førstnevnte. Mac-kniver koster heldigvis ikke allverden. Sistnevnte har jeg brukt forholdsvis ofte til de fleste jobber siden den ligger fint i hånda. Problemet med den har bare vært av bladet ikke er høyt nok. Gikk derfor til anskaffelse av en skikkelig allrounder nå nylig, siden jeg nå ikke kommer til å flytte på en god stund. En Misono UX10 18cm gyuto:



Skulle ha kjøpt denne til å begynne med, men er vel sånn man lærer. Fantastisk kniv.
 
  • Liker
Reaksjoner: trippelj
Reg.
19. juni 2017
Innlegg
208
Sted
Sunnmøre
For å ta opp tråden frå «De andre er verre», så er dette mi noverande samling beståande hovudsakleg av Yaxell Gou 101, samt kløyver og fileteringskniv frå Mac. Måtte ha knivar med symmetrisk egg og skaft, sidan eg er venstrehendt og kona er høgrehendt. Hatt dei i drøyt tre år, og er veldig fornøgd! Held dei skarpe med Edge Pro og skjerpestropp.

C03FF1CF-DFC3-4AD3-BC7D-D8599C424AEA.jpeg
 
Sist redigert:
Reg.
11. mai 2014
Innlegg
47
Sted
Bergen
Er det noen her inne i Bergen som har Whetstone og driver en liten slipe-business på si? Jeg kunne tenkt meg å få slipt noen kniver, men jeg vegrer meg litt for å bruke slipestein selv, og gjøre vondt verre
 
Reg.
18. november 2014
Innlegg
343
Sted
Oslo
Er det noen her inne i Bergen som har Whetstone og driver en liten slipe-business på si? Jeg kunne tenkt meg å få slipt noen kniver, men jeg vegrer meg litt for å bruke slipestein selv, og gjøre vondt verre
Tror det skal mye til for å gjøre det verre, man kommer langt med en dobbeltsidig bryne og en stødig hånd. Jeg anbefaler deg å prøve selv. Bruk en billig kniv til å trene på.
 
Reg.
28. april 2018
Innlegg
283
Sted
Verden
Jeg har en stein, og en spacer i 15graders vinkel @Oskar .. Denne kan du få overta for en rimelig penge. Jeg skjerper mine kniver på andre måter nå.

Har i hovedsak MAC og Victorinox , og en Sunnecko Nakiri kniv kjøpt på eBay. Snakker meg om bang for the buck, ala Seiko SKX!

(PS: Min favoritt er Santoku.. Beste allround knivfasong i mine øyne! )
 

Mulliner

Støttemedlem
Reg.
24. juli 2009
Innlegg
828
Sted
Norge
Jeg er på utkikk etter en god santoku-kniv, men aner ikke hvilken type jeg skal gå for. Jeg ser flere modeller har luftlommer i bladet for å forhindre at mat fester seg. Er dette et must? Jeg trenger nok en med et smalt egg og godt grep.
Noen som har noen anbefalinger her? :)
 
Reg.
6. mars 2017
Innlegg
490
Sted
Østlandet
Jeg er på utkikk etter en god santoku-kniv, men aner ikke hvilken type jeg skal gå for. Jeg ser flere modeller har luftlommer i bladet for å forhindre at mat fester seg. Er dette et must? Jeg trenger nok en med et smalt egg og godt grep.
Noen som har noen anbefalinger her? :)
Jeg er veldig fornøyd med min Hellstrøm Santoku med luftlommer. Er vel De Buyer som produserer. Finnes garantert mye spennende japansk å velge i, men jeg er meget imponert over denne. Hellstrøm-branden er vel utgått, men mener De Buyer fortsatt produserer. Sist sett på Gastronaut i Asker.
 
  • Liker
Reaksjoner: Mulliner