Jeg skrev om denne i januar her i tråden, super maskin med visse forbehold, jeg ville aldri gått tilbake til noe annet etter å ha hatt den i noen måneder. Hvis du er glad i pour-over-kaffe så lager denne helt på høyde med det vi greide lage, og vi begynte å bli godt over snittet drevne på det. Du må selvsagt ha en god kvern for å få ut potensialet i den, vi har en Timemore Sculptor 078 som passer oss godt.Har noen erfaring med Fellow kaffetrakter?
Er dette noe å satse på ifht f.eks. Moccamaster.
Vis vedlegg 397756
Tror jammen jeg er så inspirert i dette øyeblikk at jeg skal lage mokkakaffe til lunsjen!
Håper denne varmeplata fungerer som en buffer og kan gi litt jevnere varme.
Jeg kom aldri så langt, ble kaffebladte i stedet. Skal teste det snart!Fungerte det bedre? Jeg har ellers hatt hell med tykkbunnet gryte -> vannbad -> bialettikanne på hyttetur med induksjonstopp. Hjemme har jeg gasstopp (og forsåvidt DeLonghi automatisk kaffemaskin).
Hvor grovt maler du, og hvor tålmodig er du? Jeg fikk kjøpt noe god kaffe, men får av og til litt bitterhet på det.Lenge leve mokkakanne! Det er en veldig undervurdert måte å lage kaffe på. Forståelig nok, når italienske normer og oppskrifter mer eller mindre krever at man lager noe som smaker og føles som sand. Med litt grovkvernet og lysbrent, kombinert med en veldig forsiktig og tålmodig metode, mener jeg det blir nesten like intenst som espresso i smaken, uten å være bittert og kjipt. Deilig rituale.
Savner å lage det hver dag som jeg gjorde i studietiden. Jeg begynte å drikke ordentlig kaffe (ikke pulver) samme dag som jeg prøvde feinschmecker-espresso på Supreme Roastworks i Oslo. Kjøpte kvern og kanne, og hadde den deilige espressoen som ideal. Hadde intet alternativ, så finspisset metoden uten å lese på nett og gikk ut ifra at jeg gjorde det man skulle. Det var først da jeg fikk servert mokkakaffe av noen andre (som smakte helt forferdelig) at jeg lærte hvordan folk faktisk pleier å gjøre det. Tror jammen jeg er så inspirert i dette øyeblikk at jeg skal lage mokkakaffe til lunsjen! Har en varmeplate til induksjon et eller annet sted. Kjøpte Bialiettis induksjonsvariant, men induksjonsvarme er helt håpløst for min metode som avhenger av medium varme over ganske lang tid. Pulsen gjør at vannet er for varmt og samtidig flyter for ujevnt. Håper denne varmeplata fungerer som en buffer og kan gi litt jevnere varme.
Litt vanskelig å svare på grovhetsspørsmålet, men jeg vil si et sted mellom filter og espresso. Avhenger selvfølgelig av kaffen, jeg vil tro at noe vasket passer bedre. I gamle dager brukte jeg håndkvern og da var det svært på øyemål.Hvor grovt maler du, og hvor tålmodig er du? Jeg fikk kjøpt noe god kaffe, men får av og til litt bitterhet på det.
Jeg hadde to som begge ble returnert. Alt for dårlig byggekvalitet. Alt smakte bare brunt. Gikk over til en Baratza Vario W+ etter og den lager ypperlig filterkaffe. Slår faktisk min Zerno med brew burrs.Noen som har erfaring med Fellow Ode Gen 2? Jeg bruker i dag Comandante, men ønsker noe litt mer tidsbesparende.
Jeg har testet mye rart på tur, og har vel egentlig landet på denne. Kverner bønner og har kaffe i små plastposer der hver pose inneholder to kopper, og gjenbruker bryggeren/posen jeg linket til. Den holder ca. 10-15 runder. Så langt mest smak for minst mulig effort på turLitt usikker på om det blir helt rette tråden, men kaffe på fjelltur. Ka preferanser har folket her ? Eg har slik minibrenner som fungerer som presskanne. Det blir berre gris og når man skal koke vann så smaker det sjølvsagt kaffe.
Det samme med bålkjelen . Ja eg har kokt fisk i den , men så smaker kaffien fisk en periode samtidig som fisken smaker litt kaffe. Sist har eg brukt et sånt gjenbruksfilter der eg rett og slett sitter å heller over vann lik en kaffitrakter. Fordel her at eg lager den rett i termosen , bakdel er at jo at kaffien ikkje alltid får trekke skikkelig.
Er jo begrenset ka en ønsker å ta med på tur så det har vært steikepanne samt kjel til koking av vann.
Nå lurer eg litt på en slik aeropress . Noken med erfaring med slike ?
Ingenting er som skikkelig "bålkaffe" på tur
Vanskelig å slå! men krever samtidig en ekstra kjele i sekken.