Leses nå
Årsavslutning: Eivind «Edzilla»

Årsavslutning: Eivind «Edzilla»

Favoritter og høydepunkter fra 2021 – og noen tanker om tiden som kommer.

Vi runder av 2021 med Tidssonen-teamets personlige oppsummeringer av klokkeåret som har gått. Etter beretninger fra Jørgen og Jon Henrik har turen kommet til vår engasjerte Community Manager, Eivind «Edzilla».

Klokken er 06:51, mandag tredje januar 2022. Første arbeidsdag i det nye året, og i ny jobb. 

2021 ble ikke slik jeg hadde håpet på. Vi trodde alle at 2021 skulle bli det året hvor vi kunne leve som vi alltid hadde gjort. Dra på utenlandsreiser med familien, dra på gutteturer og ikke minst, klokkereisen og den planlagte studieturen til Sveits med flere av klokkevennene våre på Tidssonen.

Men slik ble det altså ikke.


ANNONSE


Årets favoritter

Akrivia Rexhep Rexhepi Chronomètre Contemporain II for Only Watch. Bilde: Only Watch

For meg har 2021 handlet mye om venting og forventning til lanseringen av Rexhepi Chronomètre Contemporain II (RRCC II), og det har daglig blitt utvekslet meldinger med Xhevdet og Rexhep. Den første og største oppturen for året var også da vår kjære Jørgen dro ned til Genève med et innrammet bilde av meg og Rexhep. Lite som kan toppe dette – så tusen takk Jørgen!

Xhevdet og Rexhep Rexhepi. Bilde: Jørgen Erdahl / Tidssonen

Foruten RRCCII OW, så er det vel Vacheron Constantin Overseas Dual Time Everest som føles umiddelbart som min favoritt av 2021 lanseringene. Helt uventet var det kanskje ikke at de kom med denne Everest-utgaven, men den er virkelig godt gjennomført. Nå gjenstår det bare å få se den med egne øyne og hender. 

En annen lansering som jeg likte veldig godt er den oppdaterte Omega Speedmaster Professional Moonwatch. Ikke den mest spennende lanseringen i 2021 (ikke at det var så spennende år rent lanseringsmessig heller), men Speedmaster er på mange måter klokkenes Porsche 911. Det sammen med Rolex Submariner og Daytona – du kjenner den igjen umiddelbart. Og kun en ekte WIS klarer å skille ny fra den forrige. 

Årets høydepunkt

Årets høydepunkt må være Oslo Watch Fair og det lille «vorspielet» Tidssonen arrangerte i samarbeid med Baume & Mercier Nordic hos Urmaker Christensen. Sistnevnte skulle på egentlig være starten på en serie med flere eventer i regi av oss.

Tilbakemeldingene på arrangementet var gode, og den positive energien samt engasjementet for klokker er noe vi ønsker å se mer av i tiden fremover. Men så fikk vi nok en ny nedstengning som gjorde at vi måtte kansellere allerede planlagte eventer.

Et lite plaster på såret ble et mini-GTG på Mathallen med brukere fra Tidssonen helt på tampen av høsten.

Årets siste Tidssonen mini-GTG. Bilde: Privat

«Min klokke» i 2021

Av de klokkene jeg har i samlingen så er det F.P. Journe Tourbillon Souverain som er blitt mest brukt. Dette er også den klokken som jeg har hatt mest glede av de siste tre årene da den har vært i mitt eie. Vanvittig behagelig på armen og så er den et kunstverk som jeg bare blir mer og mer betatt av.

Bilde: Jørgen Erdahl / Tidssonen

Men jeg har også fått tilbake Blancpain Bathyscaphe i samlingen. Dessverre rakk den ikke badesesongen 2021, men satser på at den får oppleve flere uker på stranda når sommeren kommer. Tror dette er min favoritt-badeklokke gjennom tidene.

Bilde: Privat

Tanker om 2022

Jeg gleder meg noe vanvittig til å dra til Genève for å møte Rexhep Rexhepi med familien. Kunne nok skrevet en liten roman om denne reisen – noe jeg sikkert også kommer til å gjøre, kjenner jeg meg selv rett.

Ellers ser jeg frem til at min bedre halvdel får sin etterlengtede Patek Philippe Nautilus 5712 på armen. Hadde håpet å ha den under juletreet under julen som var. Men denne er verdt å vente på.

Når jeg ser hvordan 2021 utviklet seg og har endt, så tenker jeg at det viktigste man kan og bør gjøre, er å stole mer på egne følelser. Impulshandlinger er spennende, artige og kan gi en enorm momentan lykkefølelse. Men den avtar ofte like fort som den kom.

Ikke at det er noe galt i seg selv, men om man søker noe som varer, så er ikke impulskjøp klokken halv to på natten svaret. Min klokkereise med AkriviA startet på SalonQP i 2018, og jeg er sikker på at den vil vare langt etter at klokken er på armen min senere i år. 

Forhåpentligvis går det snart mot lysere tider. Bilde: Privat

Om jeg skal komme med en liten spådom så tror jeg at de uavhengige klokkeprodusentene får mer plass hos klokkeskribenter, Instagram-brukere og øvrige klokkeinteresserte. For flere og flere søker utenfor det som alle andre har. Rolex vil selvsagt alltid være Rolex. Men når ikke alle får kjøpe Rolex så finnes det så mye annet spennende å velge i.

Godt nytt år!


ANNONSE