Leses nå
Oslo Watch Fair 2021

Oslo Watch Fair 2021

Et svært gledelig gjensyn med Norges store klokkehappening.

Denne helgen er Skur 13 på Tjuvholmen omgjort til et aldri så lite mekka for norske klokkeentusiaster, når Oslo Watch Fair arrangeres for tredje gang.

I et forsøk på å gjenta suksessen fra 2017 og 2019 er årets messe – med 2500 kvadratmeter og fire åpningsdager – den største og mest omfattende hittil. Deltakende klokkemerker teller i år 17, og med popup-verksted, god mat og drikke, er det mye vi klokkeinteresserte kan like.

Allerede i går var imidlertid duket for en aldri så liten førpremiere for inviterte gjester og presse – og vi i Tidssonen hadde selvsagt tatt turen inn i messehallen. Sammen med rundt 400 andre besøkende fikk vi fylt kveldstimene med faglig påfyll, klokkespotting og prøving av (oppnåelige og uoppnåelige) klokkedrømmer, fra både merkene selv og andre entusiaster.

Med koronapandemien som et litt sløret bakteppe ble også Oslo Watch Fair et av de første skikkelige klokkearrangementer på lang tid, også på verdensbasis. Det var likevel lite som tydet på at merkene gjorde ting halvhjertet, selv om pandemien utvilsomt har skapt utfordringer for både produksjon og muligheten til å reise på tvers av landegrensene.


ANNONSE


Noen merker manglet riktignok enkelte av sine nyeste lanseringer, uten at det virket å legge en demper på stemningen blant de oppmøtte. Her var uansett rikelig med sjeldne godsaker å prøve på egen lanke.

Arrangøren, Urmaker Bjerke, hadde også i år hentet inn «The Salmon» som leverandør av små kulinariske avbrekk fra de mekaniske vidunderne – selv om mange nok glemte å spise eller drikke i sin iver etter å se mest mulig på de timene man hadde tilgjengelig.

Ekstra elementer som en egen «Masterclass», hvor interesserte fikk forsøke å montere et urverk, virket også å være et populært innslag.

Som tidligere år fungerer også Oslo Watch Fair som en arena for å treffe gamle kjente, eller møte entusiaster man tidligere kun har fulgt på sosiale medier eller snakket med online. Det gir en ekstra sosial dimensjon til arrangementet, som virkelig verdsettes og løfter det hele opp til å vise kanskje klokkehobbyens beste side. Hvor ellers finner du deg selv med en Patek Philippe 5070G på ene hånden – og en Rolex Submariner 5513 «Comex» på den andre? Velvillig lånt fra personer du aldri før har truffet.

Oslo Watch Fair vil ha åpent gjennom hele helgen – og befinner du det i hovedstaden og har et snev av klokkeinteresse, bør du absolutt vurdere å legge turen nedom Skur 13.

Biletter og mer informasjon om Oslo Watch Fair er tilgjengelig på urmaker-bjerke.no.


ANNONSE