Leses nå
Til deg som venter på stål i butikk

Til deg som venter på stål i butikk

Her er desember måneds beste vintagekjøp i stedet.

Vi kjører rett på. Månedens beste investeringer er sponset av: Den Sveitsiske Unionen Av Alle Andre Klokkeprodusenter Enn Audemars Piguet, Rolex og Patek Philippe (SUAAKEAPRPP).

Heuer Carrera Dato 3147N

(Foto: Shuck the Oyster)

Hypen rundt disse urene har kanskje lagt seg, men ingenting er som en skikkelig kronograf fra Heuer før TAG. Fra 1968 for å være helt nøyaktig. Det morsomme layouten er levert med beste hilsner fra Landeron-verket cal. 189, som byr på manuelt opptrekk og nesten to dager i gangreserve. Ikke så mye å skryte av kanskje, men bare se på designet! Kjøper du denne er alt du mangler en Porsche 911L Targa.

Denne krabaten finner du hos Shuck The Oyster. De ønsker 8.500 euro overført til sin konto før du kan ta med uret hjem. Helt fair.

Om du ønsker noe hakket nærmere Norge enn Tyskland så har også Bruun Rasmussen i Aarhus en vintage Heuer i sin kommende auksjon. Den går av stabelen 18. desember.


ANNONSE


Doxa Sub 200 T. Graph ‘Sharkhunter’

(Foto: Analog/Shift)

Dette er sjeldne greier. Og da snakker vi mer sjeldent enn en upolert GMT-Master II. Uansett, Doxa lagde ikke mange av disse kronografene. Tidligere i år slapp de en re-edition – i helgull, prissatt til latterlige 70.000 dollar. Og nå også i stål, heldigvis, til en noe rimeligere pris, men fortsatt nokså begrenset i opplag.

Det vi har her er imidlertid real deal. Patina fra himmelen, rislenke og masse chunky sjarm. Jeg blir yr.

Uret er tilsalgs hos Analog/Shift. Prisen? Den er ikke oppgitt.

Vintage Eberhard kronograf i gull

(Foto: Rarebirds)

Stor for sin tid, med en kasse på nesten 40 mm i diameter, og gjort i gult gull. Det er denne gamle 30-talls kronografen fra Eberhard & co – en svært pent sak. Urverket er selvgjort, og når Eberhard gjørt det så er det velgjort. Trykk deg inn på linken nedenfor, og sjekk ut det urverket.

Tilgjengelig gjennom tyske Rarebirds.de. Prisen er 4.900 euro. Det er faktisk ikke gærnt for et så pent eksemplar.

Omega Seamaster Professional 300m

(Foto: Kaplans Auktioner)

I disse Bond-dager kan det være greit å huske at det faktisk finnes eldre utgaver av Seamaster (duh). Og da snakker vi om utgaver som faktisk ser ut i månelys. Eksempelvis denne fra 2001 – ref. 368.1623. Om du er blant de som heller synes at den beste hyllesten er å beholde produktet i sin opprinnelige form og funksjon, da burde dette være noe for deg. Her er det ingen 007-detaljer du kan klage over.

Uret auksjoneres av Kaplans lørdag 7. desember. I skrivende stund er høyeste bud på 13.600 svenske kroner.

Bulova Accutron bordklokke

(Foto: Kaplans Auktioner)

Denne utgavens bonusgjenstand er en bordklokke. Litt kjedelig tenker kanskje du. Jaja, sier jeg. En gang i tiden tikket den nok avgårde i utstillingsvinduet hos en svensk Bulova-forhandler. Det er i det minste en kul bokstøtte, med mindre du kan få puste liv tilbake i den. Dette eksemplaret er listet som defekt av auksjonshuset.

Bordklokken auksjoneres også av Kaplans.


ANNONSE