Leses nå
Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

Klokken til James Bond i den kommende storfilmen er presentert.

Til våren er det duket for et gledelig gjensyn med Agent 007 i den nye filmen «No Time To Die». For femte gang returnerer britiske Daniel Craig til rollen som den populære MI6-agenten. Imidlertid er det første gang amerikaneren Cary Fukunaga sitter i regissørstolen på en Bond-film. For filminteresserte er han kanskje best kjent som regissør og produsent for den første sesongen av HBOs suksess-serie True Detective.

Foreløpig er de fleste detaljene rundt handlingen ukjent, men hva vi vet er at James Bond skal ha forlatt aktiv tjeneste, og nyter et tilbaketrukket liv på Jamaica. Vel, inntil en gammel venn fra CIA dukker opp, som trenger hjelp til å redde en kidnappet vitenskapsmann. Ikke overraskende leder dette Bond på sporet av en mer formidabel skurk enn først antatt.

Hva som vil sitte på håndleddet til 007 i den kommende filmen, er nok likevel det meste pressende spørsmålet fra klokkeinteresserte. Det ble tidlig klart at merket fortsatt er Omega, men nøyaktig hvilken modell har ikke blitt kommunisert. Nå har Omega imidlertid tatt bladet fra munnen.

Seamaster Diver 300M 007 Edition er klokken som vil pryde James Bonds håndledd. Foto: Omega

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition er en variasjon på den seneste generasjonen Seamaster Professional Diver 300M. I følge Omega har klokken blitt utviklet i tett samarbeid med Daniel Craig og filmskaperne, med en tydelig dose inspirasjon fra vintage militærklokker.


ANNONSE


Urkassen er utført i lett titan grad 2, og samme materiale er faktisk også brukt i den matchende mesh-lenken. Alternativt kan klokken leveres på en nato-inspirert tekstilrem, som senker prisen med omkring 10.000 kroner. Utover standardmodellen er 007 Edition utstyrt med et nytt buet safirglass, som har resultert i en litt tynnere profil for klokken.

Urskiven er utført i aluminimum, hvor flere av elementene har en varm brunaktig fargetone. Åpenbar «fauxtina», som sikkert vil skape en del diskusjon de neste dagene. Bezelet er på sin side utført i aluminimum, fremfor keramikk. Også denne med samme fargeskjema.

Naiad Lock sikrer at inngraveringen alltid står «rett». Foto: Omega

Baklokket er av den heldekkende sorten, men er til gjengjeld utstyrt med spesiell gravering som følger militær standard for utstedte klokker. I følge Omega er sekvensen «0052» marinekode, og «923 7697» er et nummer for dykkerklokker. «A» signaliserer en klokke med skrudd krone, mens «007» neppe trenger noen videre forklaring. Det siste tallet, «62», refererer til året den første Bond-filmen hadde premiere.

På innsiden av kassen sitter Omegas kaliber 8806, som mange nok kjenner fra før. I tillegg til å benytte George Daniels co-axial-gang, er urverket sertifisert «Master Chronometer». Det innebærer blant annet en meget høy presisjon, samt gode antimagnetiske egenskaper.

Mer informasjon om Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition er tilgjengelig på omegawatches.com.

Seamaster Diver 300M 007 Edition kan også leveres på tekstilrem. Foto: Omega

Fakta og pris

Modell: Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition
Diameter: 42 mm
Materiale: Titan grad 2
Vannresistens: 300 meter

Urverk: Kaliber 8806
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 25.200 vph
Gangreserve: 55 timer

Rem/lenke: Mesh av titan grad 5 eller nato-inspirert tekstilrem

Veiledende pris: 78.800 kroner (rem); 89.300 (lenke) kroner
Tilgjengelighet: Februar 2020


ANNONSE