Leses nå
Høydepunkter fra Geneva Watch Days 2023

Høydepunkter fra Geneva Watch Days 2023

Her er årets nyheter man ikke bør gå glipp av.

Neste utgave av Watches and Wonders Geneva er fortsatt noen måneder unna. Forrige uke var det likevel fest i den sveitsiske klokkehovedstaden, da Geneva Watch Days gikk av stabelen for fjerde gang.

Totalt åpnet 39 klokkemerker dørene til sine egne merkebutikker, bookede hotellsuiter og eventlokaler, for det som har blitt beskrevet som en slags desentralisert klokkemesse.

På årets deltakerliste stod merkene Alpina, Angelus, Armin Strom, Arnold & Son, Artime, Bausele, Bianchet, Breitling, Bulgari, Byrne, Konstantin Chaykin, Claude Meylan, Corum, Czapek & Cie, De Bethune, Doxa, Frédérique Constant Group, Girard Perregaux, Greubel Forsey, Hautlence, HYT, Jacob and Co, Krayon, Laurent Ferrier, Louis Erard, Massena Lab, Maurice Lacroix, MB&F, H. Moser & Cie., Oris, Perrelet, Phillips in association with Bacs & Russo, Raketa, Reservoir, Ressence, Singer, Trilobe, Ulysse Nardin og Urwerk.

Tidssonen var ikke i Genève i år – men har trålet gjennom lanseringene og plukket ut noen av nyhetene vi mener det er verdt å få med seg.


ANNONSE


Alpina Startimer Pilot Quartz Worldtimer

Alpina trakk sløret av en ny worldtimer – men ikke som man kanskje skulle tro. Mens en mekaniske worldtimer er en av signaturmodellene til morselskapet Frederique Constant, er Alpinas nye modell batteridrevet.

Et Frederique Constant manufakturverk ville vært mer sexy, men bruken av kvartsverk gjør at den 41 mm store nykommeren får en hyggelig pris fra 11.850 kroner veiledende.

Artime ART01

ART01 markerer debuten for det nye merket Artime, som ble etablert av bransjeveteranene Fabrice Deschanel, Didier Bretin, Manuel Thomas, Claude Emmenegger, Emmanuel Jutier og Stéphane Maturel.

Den iøynefallende modellen byr på tourbillon og et urverk med åpent design, som er huset i en sandwich-konstruksjon av titan og safirglass.

Legg spesielt merke til kronesystemet med symbolene «R», «N» og «H», som lenge har vært en av signaturene til Audemars Piguet Renaud & Papi. Bruken av systemet er et diskré hint om bakgrunnen til flere av gründerne. Veiledende pris ligger på 195.000 CHF, og modellen er begrenset til 20 eksemplarer.

Bulgari Serpenti Misteriosi

Selv om grensene mellom herreklokker og dameklokker har begynt å viskes ut, er det ingen tvil om at Bulgari Serpenti Misteriosi er designet for feminine håndledd. Serpenti ble opprinnelig designet på 40-tallet, og har siden den gang kommet i en rekke tolkninger og varianter.

Nykommerne som ble presentert under Geneva Watch Days er en variant i hvitt gull fylt til randen med diamanter, mens en versjon i rødt gull med svart skjell. Også sistnevnte har et innslag av diamanter. To oppsiktsvekkende klokker for spesielt interesserte.

Czapek Place Vendôme Complicité

Czapek har begynt å få et navn i Norge, og særskilt Antarctique-modellene har de seneste årene funnet veien til norske entusiasters håndledd.

Place Vendôme Complicité er en omfattende oppdatert versjon av modellen med samme navn fra 2018. I motsetning til Antarctique droppes rustfritt stål og integrert lenke til fordel for et mer klassisk format. Modellen kommer i henholdsvis rødt eller hvitt gull, og er utstyrt med to balanser og gangsystemer. De to regulerende organene knyttes sammen med en differensial, som er synlig kl. 12 på skivesiden. Prisen er satt til 85.000 CHF, og modellen er begrenset til 50 eksemplarer av hver variant.

Doxa Sub 300β Sharkhunter

Doxa forbindes vanligvis med tøffe verktøyklokker, men Sub 300β Sharkhunter er et litt annet beist. Med en svart keramisk kasse og detaljer i 18 karat gull, har det sveitsiske merket skapt et klokke med et mer jålete uttrykk.

Teknisk er det fortsatt snakk om en kapabel dykkerklokke, som COSC-sertifisert og vannresistent til 300 meter. Med en pris på 99.995 kroner spørs det om nykommeren fra Doxa vil finne veien til noen norske håndledd.

Frederique Constant Classic Power Reserve Big Date Manufacture

Frederique Constant fyller 35 år, og feirer begivenheten med å introdusere sitt 31. manufakturverk. Urverket debuterer i den nye Classic Power Reserve Big Date Manufacture, som for anledning kommer i to limited editions og to standardversjon.

Den ene kombinerer platina og meteoritt, og har fått en veiledende pris på over 300.000 kroner. Alle detaljene finner du i vår egen sak om modellen her.

Girard-Perregaux Laureato Absolute Chronograph 8Tech

Laureato Absolute er for Laureato det Royal Oak Offshore er for Royal Oak. Girard-Perregaux’ familie av tøffingklokker utvides nå med Laureato Absolute Chronograph 8Tech, som er den første standardmodellen med et ytre av karbon og titankompositt.

Materialet gir klokken et marmorert mønster, som (i alle fall på bildene) virker noe mer dramatisk enn karbonkompositt vi vanligvis ser i klokker. Veiledende pris er satt til 27.800 USD, som med dagens kurs er rett under 300.000 kroner.

Oris AquisPro

Mens den populære Aquis-kolleksjonen henvender seg til et bredt publikum, er AquisPro mer nisje. Nye AquisPro 4000m er en nesten 50 mm kjempe med 4000 meters vannresistens.

Bezelen har et spesielt system hvor ytterkanten må løftes før ringen kan roteres. På innsiden av den 49,5 mm store kassen sitter det Oris-utviklede kaliber 400, som har en gangreserve på 120 timer. Veiledende pris er satt til 69.900 kroner.

MB&F Horological Machine No. 9 «Sapphire Vision»

Den eksisterende HM9 Flow fra 2019 var allerede en spektakulær klokke, men teamet hos MB&F har nå skrudd designet opp fra 10 til 11.

Selv om HM9 «Sapphire Vision» har tatt utgangspunkt i en tidligere modell, fremstår den svært forskjellig fra forgjengeren. Årsaken er den nye kassen av gull og safirglass, som åpner opp for en ekstrem grad av innsyn til mekanikken på innsiden. Ikke overraskende har moroa en voksen pris – hele 440.000 euro ekskl. moms.

Sylvain Pinaud x Massena Lab Chronograph Monopoussoir First Edition

Til nå har entusiastdrevne Massena Lab sluppet mange interessante spesialmodeller i samarbeid med merker og frittstående urmakere. Under Geneva Watch Days presenterte merket en ny modell i partnerskap med Sylvain Pinaud – basert på en «grunnmodell» vi har skrevet om her.

Chronograph Monopoussoir First Edition er noe mer konvensjonell enn førsteutgaven/prototypen vi håndterte i 2019. Klokken fremstår som mer raffinert, og mange vil nok mene at det interessante urverket kommer mer til sin rett. Spesialmodellen er begrenset til ti eksemplarer, og har fått en pris på 130.000 CHF.


ANNONSE