Leses nå
Doxa lanserer jubileumsmodeller

Doxa lanserer jubileumsmodeller

Merket stiller med sterk skyts i både stål og edelt metall på Basel-messen.

Merket, kjent for sine solide dykkerur, gjenskaper nå den historiske kronografen Sub 200 T.Graph – i helgull (18k). Dette gjøres for å feire Doxas 130 år som produsent av klokker.

Gullfunn: Doxa Sub 200 T.Graph. (Foto: Doxa)

Den opprinnelige modellen, som først ble lansert på Basel-messen i 1969, er i dag svært ettertraktet blant samlere. Doxa lager nå et svært begrenset opplag på 13 nye eksemplarer, utstyrt med urverk som er overliggere fra den gamle produksjonen. På innsiden tikker altså et NOS Valjoux 7734, akkurat slik som i originalen.

Som den var for 50 år siden er relanseringen et nokså bøst ur med sine 43 mm. Til gjengjeld har dykkeruret et solid design som kler dette. Skiven kommer kun i én farge – oransje – med patinerte indisier. Dette i motsetning til originalen som hadde flere forskjellige valgmuligheter.

Medaljens bakside: Her i begrenset opplag på 13 eksemplarer. (Foto: Doxa)

Gullklumpen kan du få levert på en oransje gummiren som matcher skiven – eller en helgull lenke gjort i klassisk «beads of rice»-stil om du ønsker å ose litt ekstravaganse.


ANNONSE


Jubileumsmodell og relansering: Doxa Sub 200. (Foto: Doxa)

Ytterligere én modell er lansert denne uken: Sub 200. Denne er i likhet med ovennevnte svært begrenset, dog produsert i litt flere eksemplarer (hele 130). Sub 200 er en relativt tro kopi av den historiske modellen med samme navn fra 60-tallet, med en kasse på 42 mm i stål og ETA 2824-2 på innsiden Baklokket er gravert for å feire 130-årsjubileumet.

I stedet for Doxas velkjente vridbare bezel med dekompresjonsskala er Sub 200 utstyrt med en standard 60-minuttersskala og er – som navnet tilsier – vanntett ned til 200 meters dybde. Til tross for en tradisjonell utforming fremstår uret som et solid tilskudd i merkets portefølje. Noe synd er det da at denne relanseringen er gjort i et såpass begrenset i opplag. Ryktene tilsier derimot til at det senere vil bli utgitt en ikke-limitert utgave. Prisen for jubileumsmodellen er satt til 1.190 USD og vil være tilgjengelig i løpet av året.ANNONSE