Leses nå
Doxa lanserer Sub 200 T.Graph i stål

Doxa lanserer Sub 200 T.Graph i stål

Jubileumsmodellen i helgull har fått et mer tilgjengelig søsken.

Litt uventet stod Doxa for en av snakkisene under årets Baselworld. Årsaken var den elleville feiringen av merkets 130-årsjubileum, hvor merket klinket til med en relansering av den historiske kronografen Sub 200 T.Graph – i helgull. Antallet var begrenset til 13 eksemplarer, og prisen ble satt til sinnsyke 70.000 amerikanske dollar (vi skrev litt om klokken her).

Nå trekker Doxa sløret av en Sub 200 T.Graph i rustfritt stål – et litt mer oppnåelig alternativ til gullklokken fra mars. Modellen bygger på samme plattform som spesialutgaven i edelt metall, men har fått en urskive som ligger tettere på den historiske forgjengeren fra 1969 (varianten «Professional» – ikke «Searambler» eller «Sharkhunter») . Kombinert med materialvalget er likheten til originalen såpass stor, at vi befinner oss på et nivå hvor «reproduksjon» kanskje er den mest presise beskrivelsen.

Doxa Sub 200 T.Graph (Foto: Doxa)

Tidene har imidlertid forandret seg siden 1969, så helt uten forskjeller kan Sub 200 T.Graph umulig være. Naturlig nok har helseskadelige radium blitt erstattet med Super-LumiNova, hvor valget falt på en beigefarge. Et slikt valg kan være litt polariserende: Selv om vintage-looken opprettholdes, er det mange entusiaster kan styre sin begeistring for falsk patina. At det i dette tilfellert ser utrolig bra ut, vil nok likevel de færreste protestere mot.

En annen forskjell er knyttet til mekanikken på innsiden av kassen. Mens den originale Sub 200 T.Graph ble drevet av et kronograf-verk fra Eberhard, er det et Valjoux 7734 som tikker i nylanseringen. Interessant nok har også dette urverket for lengst gått ut av produksjon, men Doxa har fått kloen i noen «new old stock»-eksemplarer via den sveitsiske Jenny-familien – også kjent som merkets eiere.


ANNONSE


Nylanseringen er svært tro mot originalen fra 1969. (Foto: Doxa)

Kanskje er det tilgangen på urverk som gjør at også nye Sub 200 T.Graph i stål gjøres tilgjengelig i et begrenset antall. Serien er begrenset til 300 eksemplarer, som Doxa neppe vil ha noen problemer med å bli kvitt når modellen slippes for salg den 2. september i år.

Mer informasjon om Doxa Sub 200 T.Graph er tilgjengelig på doxawatches.com.

  • Modell: Doxa Sub 200 T.Graph steel
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål, 43 x 46 mm diameter, 15 mm tykkelse – safirglass – orange urskive – roterbart dykkerbezel – vannresistent 200 meter – lenke med foldespenne og dykkerforlenging.
  • Det indre: Valjoux 7734 (NOS) – manuelt opptrekk, 45 timers gangreserve – 18.000 vph (2,5 Hertz) – timer, minutter, sekunder, dato, kronograf – dekorert av Doxa.
  • Pris: 4.900 euro – tilgjengelig for bestilling på Doxas nettsider 2. september 2019 i 300 eksemplarer.


ANNONSE