Leses nå
Tett på: MeisterSinger Circularis

Tett på: MeisterSinger Circularis

Tyske MeisterSinger er neppe et ukjent merke for Tidssonens lesere, og vi har tidligere gjort flere omtaler av urene deres.

Merket har vært tilgjengelig her til lands gjennom norsk distributør i litt over ett år, men er allerede å finne hos to autoriserte forhandlere i henholdsvis Oslo og Molde.

MeisterSinger har differensiert seg tydelig fra andre aktører i sitt prissegment ved å nærmest utelukkende satse utseendemessig enkle ur med kun én viser til tidsavlesning.

Som vi skrev i den første omtalen av MeisterSinger:


ANNONSE


De nokså enkle én-viser urene er ment som en referanse til fortidens solur og timeglass, men også et nikk til tradisjonelle måleinstrumenter med én viser. Produsenten poengterer også hvordan et «énviserur» påvirker ens oppfattelse av tid – og i beste fall har en beroligende effekt.

Frem til nå har MeisterSinger-urene vært drevet av velkjente ETA-urverk og kloner, men tidligere denne måneden lanserte de modellen Circularis som benytter det nye kaliber MSH01.

meistersinger_circularis_9

MeisterSinger er tydelige på at urverket ikke er designet og produsert under deres tak, men derimot i samarbeid med sveitsiske Syngergies Horlogéres som de har hatt en mangeårig forhold til.

Det nye MSH01 har klare likhetsstrekk med det selvtrekkende kaliber SH21 som benyttes av urmerket Christopher Ward (også utviklet i samarbeid med Syngergies Horlogéres), men til tross for disse likhetene har begge urverkene en distinkt og ulik karakter. MeisterSingers MSH01 er manuelt opptrekkbart, har en iøynefallende og ytterst særegen urverksplate designet av MeisterSingers Manfred Brassler, og er langt vakrere og flottere finisjert enn sin slektning. Vi snakker blånerte skruer, sirkulær côtes de Genève, skråslipte kanter, speilfinish m.m. I denne prisklassen bør man riktignok forvente litt, men åpner man baklokket på samtlige ur i segmentet i den tro om at alle er like flotte som MeisterSinger Circularis, vil man sannsynligvis bli skuffet.

MeisterSinger MSH01
MeisterSinger MSH01

Verket benyttes eksklusivt av MeisterSinger (og foreløpig kun i MeisterSinger Circularis), og rent teknisk byr det på 5-dagers gangreserve og tikker på med en frekvens på 28.800 vph.

Urkassen i stål måler 43 millimeter i diameter som kombineres med tre ulike urskiver: Sunburst sølv/hvit, sunburst safirblå eller ibenholt. Disse variantene kombineres igjen med rem i alligatorskinn eller en klassisk mesh-lenke i stål.

I front ser vi straks den velkjente og enslige MeisterSinger-viseren i blånert drakt. De færreste av oss bruker ur med kun én viser daglig, men tilvenningsperioden er langt kortere enn man skulle tro. Å foreta tidsavlesning på en MeisterSinger er egentlig temmelig intuitivt.

Visuelt er designet karakteristisk MeisterSinger, og modellen deler likhetstrekk med flere eksisterende modeller. Med sitt enkle og stramme design er det ingen tvil om at uret er en MeisterSinger.

Med en listepris er oppgitt på 38.900 kroner har MeisterSinger også beveget et stort steg opp i pris fra tidligere modeller uten komplikasjoner.

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: MeisterSinger Circularis
  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk MeisterSinger kaliber MS01, 28.800 vph (4 Hz), 120 timer gangreserve via to fjærhus.
  • Urkasse: Rustfritt stål, 43 mm diameter, buet safirkrystall i front og safirkrystall i baklokk, vannresistant 50 meter.
  • Rem/lenke: Alligatorrem med foldespenne i stål eller klassisk mesh-lenke i stål.

Les mer på MeisterSingers offisielle hjemmeside, www.meistersinger.net.


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.