Leses nå
MeisterSinger Paleograph

MeisterSinger Paleograph


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Tidssonen har tidligere skrevet om det tyske merket Meistersinger og deres særegne ur hvor tidsvisningen skjer via kun én viser.

Flaggskipmodellen MeisterSinger Paleograph ble lansert under klokkemessen SalonQP i 2013 som en limited edition på 24 eksemplarer.

Paleograph var tydeligvis en suksess, for i år har det lille tyske merket gjort uret tilgjengelig som en ordinær produksjonsmodell.


ANNONSE


Hva er det egentlig som gjør dette uret så spesielt? MeisterSinger Paleograph er noe så sjeldent som en énvisers énknappskronograf («monopusher chronograph») – altså et ur som viser tiden ved kun én viser og hvor kronografen opereres med kun én knapp for start/stopp/nullstilling.

Den moderne kronografen separate knapper for start/stop og nullstilling slik vi kjenner den i dag, ble ikke vanlig før etter første verdenskrig, og Paleograph gir derfor et tydelig nikk til fordums tid.

MeisterSingers modeller er i all hovedsak basert på lett modifiserte urverk fra ETA og Sellita, og dette er delvis også tilfellet for Paleograph.

Merk «delvis», for under baklokket på MeisterSinger Paleograph sitter urverket MSYN13 – et opptrekkbart ETA 6497 (Unitas) baseurverk modifisert med en kolonnehjulsbasert kronografmodul produsert av MeisterSingers samarbeidspartner Synergies Horlogères.

Kolonnehjulet er lett synlig med sin klare blåfarge.
Kolonnehjulet er lett synlig med sin blåfarge.

Med kun én knapp fungerer kronografen slik: Ett trykk starter kronografen, neste trykk stopper den, og tredje trykk nullstiller.

Urkassen i stål har glass i baklokket for lett innsyn til urverket, og en moderne diameter på 43 millimeter.

Paleograph er tilgjengelig i to ulike varianter – med mørkeblå urskive med gullfargede numeraler, hvite visere og markører eller elfenbensfarget urskive med sorte numeraler, blå visere og markører.

Hvilken av variantene som er å foretrekke er åpent for diskusjon, men med kronograftellerne («sub-dials») som er plassert kl. 3 og kl. 9 har begge urskivene en fin symmetri og visuell balanse.

Norsk listepris for MeisterSingers flaggskipmodell er oppgitt til 52.500 kroner.

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Opptrekkbart mekanisk MeisterinSinger MSYN13, 46 timer gangsreserve, tidsvisning via én viser, kronograf.
  • Urkasse: Stål, 43 millimeter diameter, safirkrystall i front, glass i baklokk, vannresistant til 50 meter, blå eller ibenholtfarget urskive.
  • Rem: Mørkebrun eller cognacfarget rem av ekte alligatorskinn, foldespenne i stål.

Mer informasjon: www.meistersinger.net


ANNONSE


View Comments (39)

Leave a Reply

Your email address will not be published.