Leses nå
MeisterSinger lanserer Astroscope Limited Edition

MeisterSinger lanserer Astroscope Limited Edition

En Astroscope hvor kontrastene representerer nattehimmelen og solskinnet.

I sin antikke og nesten filosofiske tilnærming til tid, har tyske MeisterSinger nærmest gjort klokker med én viser til sitt eget synonym i klokkeverden. Uten hverken sekund- og minuttviser blir det en visuell opplevelse av tiden som skiller seg ut fra langt de fleste konkurrenter i dagens marked. En annen persepsjon av tiden – med et høyere fokus på «øyeblikkene i livet» – om man skal tro selskapets eget pressemateriell.

Nyeste utgave av MeisterSinger Astroscope (Bilde: MeisterSinger)

Selv om én enkelt viser legger noen naturlige begrensninger, har MeisterSinger etter hvert bygget seg opp en ganske omfattende kolleksjon hvor ulike komplikasjoner og visuelle twister brukes som vellykket krydder. Blant de mer spennende finner vi modellen Astroscope, som ble avduket første gang på starten av fjoråret. En klokke som benytter symbolene til ukedagenes historisk tilknyttede himmellegemer for å fortelle deg om det er tirsdag, lillelørdag eller torsdag. Nå kommer en ny variant i begrenset opplag, som samtidig er med å markere selskapets 20-årsjubileum i 2021.

Sort, oransje og astronomisk

For de som kjenner til originalmodellen er det den skarpe kontrasten mellom sort og oransje – farger inspirert av nattehimmelen og sollyset – som er den umiddelbare nyheten. En tilsynelatende passende inspirasjonskilde, den helt spesielle dagsvisningen tatt i betraktning. Det skaper et langt mer høylytt og usjenert utseende enn den mer nedtonede standardutgaven.

Senter av skiven danner det visuelle høydepunktet på Astroscope (Bilde: MeisterSinger)

Selv med skarpe farger er det det visningen av ukedagene som skiller denne klokken ut i mengden, med sin historiske, astronomiske og antikke tilknytning. For inndelingen i syv ukedager stammer trolig fra babylonernes tid, som samtidig knyttet dagene til syv ulike himmellegemer – mandag / månen ☽, tirsdag / Mars ♂, onsdag / Merkur ☿, torsdag / Jupiter ♃, fredag / Venus ♀, lørdag / Saturn ♄ og søndag / solen ☉.


ANNONSE


På urskiven er dette gjengitt i en spesiell konstellasjon (som oppstår kun én gang hver 10-12 år, hvor alle himmellegemene med unntak av solen er synlige på den nordlige halvkule samtidig), hvor en hvit markør tilsynelatende hopper frem og tilbake for å angi ukedag. Heldigvis har også MeisterSinger tatt med de tre første bokstavene i ukedagenes navn – for alle oss som ikke er fjellstø i astronomiske symboler.

Den oransje remmen gjør klokken til et tydelig blikkfang (Bilde: MeisterSinger)

Den tilsynelatende «hoppende» hvite prikken er i realiteten flere hvite prikker på en roterende underliggende plate. Disse er tilpasset slik at kun én vises samtidig – og da selvsagt i korrespondanse med korrekt ukedag. Modulen er montert på velkjente Sellita SW200-1, som fungerer som baseurverk.

Rundt senter er klokken umiskjennelig MeisterSinger. Det betyr doble numeraler hele veien fra 01 til 12, med tydelige markeringer for hvert femte minutt og ekstra markering for hver kvarter og halvtime. Sammen med den tydelige hvite viseren, det lille datovinduet klokken seks og den meget slanke bezelen er det hele velkjent fra det tyske selskapet.

Førsteinntrykk

Med inspirasjon fra solur og gamle tårnklokker har MeisterSinger funnet sin nisjé i klokkeverdenen. Selskapet er flinke å fremheve hvilken «ro» tidsvisningen får når man fjerner overflødige visere, selv om en sekundnøyaktig avlesning forblir en umulighet. Hvorvidt konseptet begeistrer deg som bruker er nok høyst individuelt, men selskapet skal uansett ha skryt for måten de har rendyrket konseptet i sine klokker.

Øvrige varianter av Astroscope har et litt mindre høylytt uttrykk (Bilde: MeisterSinger)

Astroscope som modell byr på en fascinerende løsning rundt visning av ukedagene. Bruken av en «hoppende» markør bidrar sånn sett ytterligere til den tekniske finessen – og er noe man ser relativt sjelden. Av eksemplene jeg kommer på er IWC Pilot’s Watch Double Chronograph Edition “Le Petit Prince” fra 2015, hvor man løste ukedagsvisningen på en litt tilsvarende måte. Sånn sett skiller Astroscope seg utvilsomt ut i mengden, både i klokkeverden generelt og innad i MeisterSingers egen kolleksjon. Så får hver enkelt vurdere om man trenger de oransje fargene i tillegg til komplikasjonen, eller om noen av de andre og mer subtile variantene gir spenning nok.

Fakta og pris

MeisterSinger Astroscope 2021 Limited Edition
ED-AS9020

Diameter: 40 mm
Tykkelse: 10,5 mm
Kassemateriale: Stål
Urskive: Gradert sort med oransje detaljer
Glass: Safir
Vannresistens: 50 m
Rem: «Sunshine» – oransje lærrem

Urverk: Sellita SW220
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Énhåndsvisning av tid, dato, ukedager
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: Ca. 38 timer

Tilgjengelighet: 100 eksemplarer
Veiledende pris: 1.990 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på meistersinger.com.


ANNONSE