Leses nå
No AD no cry

No AD no cry

Urene vi ikke får tak i over disk i Norge…

… og nei. Vi snakker ikke om Rolex GMT-Master II eller «Hulk». Dette er en artikkel dedikert til merkene som ikke er representert i vårt kjære land – men som kanskje burde vært det.

Richard Mille

Richard Mille BonBon. (Foto: Richard Mille)

Det første jeg tenkte på da denne idéen ble utformet var Richard Mille og BonBon-serien. Herre jesus for en flott klokke. En slags guilty pleasure. Dessverre er dette en sveitser vi ikke lett finner her på berget. Vi har aldri hatt noen forhandler for Richard Mille. Det synes jeg det er på tide å gjøre noe med!

Nysgjerrig på hva RM finner på om dagen? Les mer her.

Audemars Piguet

Audemars Piguet Royal Oak. (Foto: Audemars Piguet)

Det er egentlig litt utrolig at et av verdens største og ypperste manufakturer ikke er representer i Norge. AP har i en årrekke hatt et godt fotfeste blant entusiastene her hjemme, men etter at de forlot Urmaker Bjerke har de ikke satt sine føtter på norsk jord igjen. Det faktum at Code 11:59 ikke kan kjøpes over disk i hjemlandet er kanskje ikke den største skuffelsen som skaper demonstrasjoner utenfor Stortinget. Men tar vi i betraktning alle som tårevått står på ventelisten for en eller annen Royal Oak-referanse burde en oppurtunistisk forhandler snappe opp det prestisjefulle merket – om AP gir dem privilegiumet.


ANNONSE


Les om det nyeste fra Audemars Piguet her.

Hamilton

Hamilton Intra-matic Auto Chrono. (Foto: Hamilton)

Ei har vi heller noen AD for amerikansk/sveitsiske Hamilton, hvilket er en nedtur, da de virkelig tilbyr smekre designelementer og vel utførte vintage-relanseringer til en god pris. Riktignok står Swatch Group-søsknene Certina, Tissot og Longines sterkt i Norge, men «the more the merrier» i våre øyne.

Les Tidssonens forrige artikkel om Hamilton her.

Doxa

Doxa Sub 200 «130th Anniversary Celebration». (Foto: Doxa)

Doxa er nok et merke som overraskende nok har et godt fotfeste blant entusiastene, men likevel ikke er offisielt representert i landet. Med en produktportefølje nærmest smekkfull av legendariske dykkerur er det noe vi absolutt hadde hatt nytte av.

Les om Doxas Basel-nyheter her.

F.P. Journe

F.P. Journe Tourbillon Souverain (Foto: F.P. Journe)

For viderekommende klokkeentusiaster er det intet annet enn forferdelig at vi ikke kan få beskue de magiske kreasjonene til Francois-Paul Journe i Norge. Med nydeligheter som Chronometre Bleu i porteføljen hadde nok merket også vært en slager i et stadig mer modent klokkemarkedet her i Norge.

Tidssonens forrige artikkel om F.P. Journe kan du lese her.

Urban Jürgensen

Related image
Urban Jürgensen «One». (Foto: Urban Jürgensen)

Tar vi turen inn i de noe mer obskure merkene på independent-siden, stråler Urban Jürgensen med sitt fravær i Norge. Den danske-ættede urmakerlegenden har lenge produsert dressy ur i Sveits, men i år lanserte merket for første gang en skikkelig sportsklokke: One (avbildet). Da er det kanskje på tide at danskene kommer inn i varmen her i nord.


ANNONSE