Leses nå
Hamilton lanserer Intra-Matic 68 – en retroinspirert kronograf

Hamilton lanserer Intra-Matic 68 – en retroinspirert kronograf

Det kan fort bli litt kjedelig med forholdsvis sterile presentasjoner av nylanseringer, strippet for tanker fra «hands-on» erfaringer og live-bilder. Hamilton sin «Pre-Basel» lansering av en ny retroinspirert kronograf, fortjener imidlertid en egen post – selv om jeg definitivt skal forsøke å få en nærmere titt på klokken under Baselworld.

Hamilton Intra-Matic 68 Auto Chrono er inspirert av merkets historiske «Chronograph B» fra 1968. Modellen ble i sin tid lansert parallelt med «Chronograph A», som bød på en typisk «panda»-urskive – altså sorte underskiver på hvit bakgrunn. «Chronograph B» hadde på sin side en reversert utgave av denne, det vil si hvite underskiver på sort bakgrunn. Og det er altså denne nye Intra-Matic 68 har arvet.

hd_hamilton_intramatic68_2_1440

Designet oser 60-talls kronograf, og fanget oppmerksomheten min umiddelbart. Er man ikke kjent med Hamilton sine egne modeller fra perioden, vil tankene lett kunne sendes mot Heuer Carrera og Autavia, Rolex Daytona, diverse Universal Geneve og til dels også Omega Speedmaster. Dette kan utvilsomt være en formel på suksess blant bevisste klokkeinteresserte, og det blir spennende å se hvor fort de 1.968 eksemplarene blir revet bort fra forhandlerne.


ANNONSE


hd_hamilton_intramatic68_1_1440

I en perfekt verden skulle jeg ønske at Hamilton hadde klart å styre seg, og beholdt originalens noe mer beskjedne kasse-diameter. Allikevel er det nok ikke akkurat noen stor krise med 42 mm, og proporsjonene er likevel harmoniske i mine øyne. På innsiden av urkassen sitter et selvtrekkende Hamilton kaliber H-31, som etter sigende er en lett modifisert utgave av ETA 7750. Her er blant annet gangreserven økt fra 42 til 60 timer over standardutgaven.

Hamilton er kjent for å operere i en rimelig overkommelig prisklasse, og Intra-Matic 68 Auto Chrono er forsåvidt ikke noe unntak. Veiledende pris er satt il 2.150 sveitsiske franc, som jeg tenker er en ganske konkurransedyktig pris. Er klokken like sprek som på bildene, er det fort mye «sjel» for pengene.

Det er bare ett stort problem – Hamilton selges for øyeblikket ikke i Norge.


ANNONSE