Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Introduserer F.P. Journe Tourbillon Souverain Bleu

Introduserer F.P. Journe Tourbillon Souverain Bleu

Jon Henrik Haraldsen

F.P. Journe deltar for første gang i veldedighetsauksjonen Only Watch, og introduserer spesialmodellen «Tourbillon Souverain Bleu».

Det velrenommerte sveitsiske manufakturet byr for første gang på en tourbillon, huset i en urkasse laget i massivt gråblått tantal. Materialet, som sies å være ekstremt vanskelig å bearbeide, har tidligere funnet veien til den populære «Chronomètre Bleu» – en modell som den nye «Tourbillon Souverain Bleu» kan sies å være svært inspirert av. I likhet med «Chronomètre Bleu», har den nye «Tourbillon Souverain» fått en særegen blå urskive som reflekterer lys og endrer farge i forhold til lysforhold.

f-p-journe-tourbillon-souverain-bleu-1

Rent teknisk – og her er det virkelig F.P. Journe pleier å skinne – er «Tourbillon Souverain Bleu» utstyrt med et tourbillon-urverk i 18 karat gull. Dette in-house-verket byr på en såkalt remontoire (som kort sagt bidrar til jevnere kraftlevering i verket), og dead beat seconds («tikkende» sekundviser, ja, omtrent som et quartz-ur).

f-p-journe-tourbillon-souverain-bleu-2

Flere detaljer om modellen er foreløpig ikke kjent, men utifra det vi vet, skal man ikke se bort i fra at «Souverain Tourbillon Bleu» kan bli en av auksjonens store vinnere.

Only Watch 2015 finner sted i Genève den 7. november, og mer informasjon er tilgjengelig på auksjonshuset Philips sine hjemmesider.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.