Leses nå
Høydepunkter fra LVMH Watch Week 2024

Høydepunkter fra LVMH Watch Week 2024

Nyheter fra Bulgari, Daniel Roth, Hublot, TAG Heuer og Zenith det er verdt å få med seg.

Tradisjonen tro tyvstartet LVMH klokkeåret med sin egen minimesse. Fra 28. januar til 1. februar var Bulgari, Hublot, TAG Heuer og Zenith på plass i Miami. I år fikk de fire tungvekterne selskap av Daniel Roth og Gérald Genta, som for første gang var en formell del av arrangementet.

Selv om mye av kruttet trolig spares til Watches and Wonders i april, bød utstillerne på flere store og små nyheter.

Bulgari Bulgari

I fjor ble det kjent av Gérald Genta relanseres som et frittstående merke under Louis Vuittons spesialiserte klokkefabrikk, La Fabrique du Temps Louis Vuitton.

Bulgari Bulgari (2024).

Nå puster søskenmerket Bulgari nytt liv i den ikoniske Bulgari Bulgari, som opprinnelig ble designet av Gérald Genta (mannen, ikke merket) i 1977.


ANNONSE


I likhet med originalen er bezelen inspirert av mynter fra Romerriket, hvor merkenavnet «BVLGARI» er gravert to ganger og utgjør en uavbrutt sirkel. Diameteren er på 38 mm, og urverket er Bulgaris selvtrekkende manufakturverk, BVL 191. Veiledende pris er satt til 14.700 euro, og leveringen starter denne måneden.

Daniel Roth Tourbillon Souscription

Markedets voksende appetitt på «independent watchmaking» har ikke gått Arnault-familien og deres LVMH hus forbi. I tillegg til Gérald Genta har La Fabrique du Temps Louis Vuitton også fått i oppdrag å gjenopplive Daniel Roth.

I fjor presenterte merket planen om å lage 20 eksemplarer av den såkalte Tourbillon Souscription, som er sterkt inspirert av Daniel Roths ref. C187 fra 1990-tallet.

Under LVMH Watch Week ble den første prototypen avduket. Til glede for de 20 heldige som etter sigende vil få sitt eksemplar levert i år, har duoen Navas og Barbasini i La Fabrique du Temps Louis Vuitton skapt en usedvanlig vakker klokke med håndverksmessige kvaliteter. Med en pris på 140.000 sveitserfranc er dette strengt tatt noe man også bør forvente.

Hublot MP-10 Tourbillon Weight System Titanium

Høyhorologi stod også på menyen hos Hublot, men stilistisk i en helt annen kategori enn Daniel Roth.

Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System Titanium er et avbrekk fra Big Bang, men befinner seg i samme univers av moderne og usjenert design. Modellen har ingen skive, ingen visere og ingen rotor, men har til gjengjeld rullende tidsvisning, skråstilt tourbillon, sirkulær gangreserve-indikator og to lineære vekter for automatisk opptrekk.

Kun 50 eksemplarer skal lages av den heftige modellen, og prisen er satt til 275.000 euro.

TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox

I min lille årsavslutning for 2023 røpet jeg min entusiasme for de nye Glassbox-kronografene til TAG Heuer. Nå følger det sveitsiske merket opp med en ny variant i grønt, som både er ganske lik og litt ulik sine søsken.

TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox i grønn drakt.

Denne gangen er datovinduet plassert kl. 9 på skiven, mens antall underskiver er kuttet ned til en 30-minutters teller kl. 3. Litt gimmick er det definitivt, men resultatet ser sannelig ikke verst ut.

Fortsatt har modellen den særegne kurvede skiven, kasse med 39 millimeter diameter, og egenprodusert TH20-07. Veiledende pris er satt til 77.750 kroner, som plasserer modellen over andre entusiast-vennlige valg i mellomklassen, som Tudor Black Bay Chrono og Longines Spirit Flyback.

Zenith Chronomaster Original Triple Calendar

Jørgen har allerede presentert denne godbiten fra Zenith, som for mange trolig kan være årets høydepunkt fra LVMH Watch Week.

Zenith Chronomaster Original Triple Calendar.

Kortversjonen er en ny Chronomaster-modell på 38 mm av rustfritt stål, som kombinerer kronograf med komplett kalender – dag, måned, dato og månefase. Designmessig er modellen en slags hyllest til en El Primero prototype fra 1970-tallet, som hadde et tydelig slektskap til den ikoniske El Primero A386.

Samtidig føyer årets lansering seg inn en rekken av en større tradisjon hos Zenith, med trippelkalendere basert på urverket El Primero 410. Denne gangen benytter Zenith imidlertid det nye kaliber 3610, som er basert på det mer kjente kaliber 3600.

Veiledende pris er satt til 158.800 kroner på rem og 164.900 kroner på lenke. I denne priskategorien er det mange kronografer om beinet – men de færreste med full kalender.


ANNONSE