Leses nå
Longines lanserer kronografen Spirit Flyback

Longines lanserer kronografen Spirit Flyback

  • Longines utvider den populære Spirit-kolleksjonen med en ny kronograf.
  • Modellen har en diameter på 42 mm og drives av et nytt urverk produsert av ETA.
  • Prisene starter på 51.000 kroner og klokkene er tilgjengelige denne måneden.

På litt over 2 år har Spirit blitt en av de viktigste kolleksjonene til Longines. Den opprinnelige lineupen fra introduksjonen i 2020 består fortsatt, men har gradvis fått selskap av flere nye modeller og varianter. Som for eksempel Spirit Zulu Time med GMT og Spirit Pioneer Edition i titan.

Longines Spirit Flyback

Longines Spirit Flyback.

Nå kommer den nye Longines Spirit Flyback – en klokke som både føles kjent og litt ukjent på en og samme gang. Designen er umiskjennelig Spirit, og kronografer er å finne i kolleksjonen fra før.

Denne gangen dreier det seg imidlertid om en flyback-kronograf, hvor tallskiven har en klassisk og symmetrisk bicompax-layout med underskiver kl. 3 og 9. I likhet med Spirit Zulu Time har den nye kronografen også keramisk bezel, som er utstyrt med minuttskala og kan dreies begge veier.

Kassen er utført i rustfritt stål, og har i likhet med den eksisterende Spirit-kronografen en diameter på 42 mm. Også tykkelsen på 17 mm er nær identisk, og avstanden mellom remfestene er på 22 mm. Vannresistensen er oppgitt til 100 meter.


ANNONSE


Undertegnede har hatt både den gamle og den nye på håndleddet, og tross like mål på papiret oppleves nykommeren som nettere.

Alt i én operasjon

Like viktig som nyhetene på utsiden, er det som befinner seg på innsiden av kassen. Spirit Flyback er nemlig utstyrt med det nye kaliber L791.4, som er eksklusivt utviklet for Longines av søsterselskapet ETA.

Kaliber L791.4 er eksklusivt produsert for Longines av ETA.

Det selvtrekkende urverket er COSC-sertifisert, og byr på integrert flyback-kronograf med kolonnehjul og balansefjær av silisium, samt en gangreserve er på 68 timer. Dekorasjonen er pen og industrielt utført med perlage, blånerte skruer og kolonnehjul og gravert rotor.

Husker du ikke helt hva en flyback-kronograf egentlig er? I motsetning til ordinære kronografer hvor tidtakingsfunksjonen stoppes, nullstilles og startes igjen i tre knappetrykk, kan en flyback-kronograf gjøre det samme i én eneste operasjon. Funksjonen må sies å ha begrenset nytteverdi for mannen i gaten, men for fortidens piloter var saken en annen.

For Longines handler det imidlertid om noe mer enn praktisk funksjonalitet for den moderne mann. Merket hevder å ha laget det første armbåndsuret med flyback-kronograf i 1925 (med kaliber 13.33Z), og søkte om patent for funksjonen i 1935.

Flere valgmuligheter

Ved lansering tilbys Spirit Flyback med svart eller mørkeblå tallskive, hvor førstnevnte variant kommer med lenke, brun lærrem eller beige natorem. Den blå varianten er tilgjengelig på lenke eller med matchende blå tekstilrem.

På rem starter prisen på 51.000 kroner, mens lenke (som vi alltid anbefaler å kjøpe på) sender prisen opp til 52.200 kroner.

Dette er et vesentlig steg opp fra den eksisterende Spirit-kronografens pris på 36.650 kroner – men med nye Spirit Flyback får man til gjengjeld en klokke med mer interessant mekanikk, og et mer vellykket og raffinert ytre.


ANNONSE