Leses nå
H. Moser & Cie. lanserer Streamliner Perpetual Calendar

H. Moser & Cie. lanserer Streamliner Perpetual Calendar

Mosers signatur-komplikasjon kommer nå i et mer sporty format.

H. Moser & Cie. bygger på en arv som strekker seg tilbake til 1828, men er i praksis et nytt selskap med gammelt navn. Den moderne inkarnasjonen av Moser ble formelt etablert i 2002, og debuterte i markedet tre år senere. Ved lanseringen i 2005 ble totalt tre klokker presentert – hvor den minimalistiske dressklokken «Perpetual 1» var den som vakte mest oppsikt.

Modellen var basert rundt det innovative urverket HMC 341, som var utviklet i samarbeid med mesterurmakeren Andreas Strehler. Ved første øyekast kunne Perpetual 1 forveksles med en ordinær «three-hand date», men i realiteten dreide det seg om en evighetskalender. Mange entusiaster lot seg begeistre – inkludert juryen på GPHG 2006, hvor klokken vant prisen for «Complicated Watch».

Over 15 år senere innehar Strehlers evighetskalender en viktig rolle i Mosers kolleksjon. Men det fremoverlente merket er i dag kjent for mer enn pyntede dressklokker i edelmetall.

Streamliner Perpetual Calendar

H. Moser & Cie. Streamliner Perpetual Calendar. Bilde: H. Moser & Cie.

I forbindelse med denne ukens Geneva Watch Days trekker Moser sløret av en splitter ny modell. Streamliner Perpetual Calendar plasserer merkets «signatur-komplikasjon» i en sporty stålklokke med integrert lenke, og kombinerer dermed to av Mosers mest suksessrike konsepter.


ANNONSE


Estetisk minner den nye evighetskalenderen om fjorårets Streamliner Flyback Chronograph Automatic, som var første modell ut i den nye kolleksjonen. Tallskiven byr på svartgrå fumé og solstråle-finisj, med detaljer i hvitt og rødt. Det lukter igjen litt av 70-tallet og racing, men Moser holder fast ved at inspirasjonen bak Streamliner er de første hurtigtogene på 20- og 30-tallet.

Kassen har en diameter på 42,3 mm, og flyter nærmest sømløst over i lenken. Begge er er utført i rustfritt stål, og byr på en raffinert miks av børstede og polerte flater. De lekre kurvene understrekes av et buet safirglass i front, mens glasset i baklokket gir innsyn til det spesielle urverket.

HMC 812 er et manuelt opptrekkbart urverk, og en moderne videreutvikling av det tidligere nevnte HMC 341. Tross enkelte endringer er forgjengerens karakteristiske trekk beholdt, i form av den særegne evighetskalenderen.

Måneder vises ved hjelp av den lille røde viseren på urskiven (kl. 12 = desember, kl. 1 = januar osv.), mens indikatoren for skuddår er å finne på verksiden. Den siste viseren på skivesiden indikerer urverkets gangreserve, som fullt opptrukket er på minst 168 timer.

HMC 812. Bilde: H. Moser & Cie.

Som de fleste andre urverk fra Moser har HMC 812 et attraktivt design og pen finisj. Klobene og balansebroen har fått en antrasittgrå finisj, som matcher tallskiven og klokkens sporty karakter.

Førsteinntrykk

Moser omtaler selv nyheten som «en fusjon av to ikoner». Så langt vil nok ikke undertegnede trekke det, men det er ingen tvil om at Streamliner Perpetual Calendar er en spennende pakke.

Streamliner er med sine rene linjer og unike uttrykk en perfekt vert for Mosers kanskje mest kjente komplikasjon. Et avansert stykke mikromekanikk som ikke gir en overlesset urskive, men opprettholder modellens enkle uttrykk.

I mitt hode er Streamliner altfor ny til å omtales som «ikonisk» – men jeg er tilbøyelig til å kalle Streamliner Perpetual Calendar for den ultimate Moser-klokken anno 2021.

Bilde: H. Moser & Cie.

Fakta og pris

H. Moser & Cie. Streamliner Perpetual Calendar
6812-1200

Diameter: 42,3 mm
Tykkelse: 11 mm (uten glass)
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Svart fumé
Glass: Safirglass
Vannresistens:
Lenke: Rustfritt stål

Urverk: HMC 812
Type: Mekanisk, manuelt
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, evighetskalender (dato, måned, skuddår), gangreserveindikator
Frekvens: 18.000 vph (2,5 Hz)
Gangreserve: Minst 168 timer

Tilgjengelighet: Juli 2020
Veiledende pris: 52.400 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på h-moser.com.


ANNONSE