Leses nå
H. Moser & Cie. Streamliner Flyback Chronograph Automatic

H. Moser & Cie. Streamliner Flyback Chronograph Automatic

Luksuriøst og sporty stål med integrert lenke – men neppe slik man skulle tro.

H. Moser & Cie. har egentlig alltid vært et litt «alternativt» merke i sin klasse. De seneste årene – kanskje som følge av en yngre ledelse – har imidlertid den sveitsiske urprodusenten virkelig gått inn i denne rollen. Når Moser nå trekker sløret av sin første luksuriøse sportsklokke med integrert merke, er det ingen tvil om at merket går sine egne veier.

Streamliner Flyback Chronograph Automatic. (Foto: H. Moser & Cie.)

Streamliner Flyback Chronograph Automatic har lite Nautilus og Royal Oak i seg – og godt er kanskje det. Derimot byr klokken på et originalt retrodesign, som jeg syns lukter veldig av gamle racing-kronografer og stoppeklokker. I følge Moser er imidlertid navnet hentet fra de første aerodynamiske høyhastighetstogene fra 20- og 30-tallet. Kronograf-modellen skal bare være starten på en helt ny Streamliner-kolleksjon, og utviklingen startet visstnok allerede for fem år siden.

Nykommeren er for øvrig den første kronografen fra det moderne H. Moser & Cie., og er mildt sagt ikke av den konvensjonelle sorten. Tidtakingen skjer via to sentraliserte visere, for henholdsvis minutter og sekunder. Konseptet kan minne om en variasjon på Singer Track 1 og Fabergé Visionnaire Chronograph, som ble utviklet av Jean-Marc Wiederrecht / Agenhor. Det er ikke helt tilfeldig, for urverket i Streamliner er også utviklet i samarbeid med den sveitsiske haute horlogerie-spesialisten. Det selvopptrekkende urverket (ja, rotoren er på skive-siden) er litt av en blikkfang, og later til å være flott finisjert.

Streamliner vinner kanskje ikke noen skjønnhetskonkurranser, men den radikale estetikken har utvilsomt en unik sjarm. Det tekniske er det lite å utsette på, i det som er en fascinerende ny tilnærming på en kronograf-komplikasjon.


ANNONSE


Fakta og pris

Modell: H. Moser & Cie. Streamliner Flyback Chronograph Automatic
Dimensjoner: 42,3 mm; 14,2 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 12 ATM (120 m)

Urverk: HMC 902
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter; flyback-kronograf m. minutter og sekunder
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 54 timer

Lenke: Rustfritt stål

Veiledende pris: 38.000 euro
Tilgjengelighet: 100 eksemplarer

Mer om informasjon er tilgjengelig på h-moser.com.


ANNONSE