Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Liker du Parmesan?

Liker du parmesan?

 • Ja

  Stemmer: 8 88,9%
 • Nei

  Stemmer: 1 11,1%
 • Vet ikke/har ikke smakt

  Stemmer: 0 0,0%

 • Antall stemmer
  9
Reg.
20. oktober 2010
Innlegg
474
Sted
Asker
Lukter noe helt forjævlig. Men smaker godt. Typisk ost.
Som hardost lukter vel Parmesen egentlig veldig lite. Som revet muligens litt mer hvis den ikke er fersk. Nydelig og uunværlig ingrediens i det italienske kjøkken. Er på ferie i Sorrento ved Amalfikysten for tiden og nå er det straks tid for lunsj med pasta og parmesan. CiaoSent from my iPad using Tapatalk HD
 

Cax

Reg.
17. januar 2012
Innlegg
123
Sted
Europe/Oslo
Parmesan er uunnværlig på pasta, men det må være parmesan som man river, ikke rompesan-varianten i de forskjellige boksene, urk.

Jeg vil også foreslå omtalte pecorino særlig på pizza, men i moderate mengder i kombinasjon med mild ost (gjerne provolone, mmm). Parmesan og pecorino er begge "naturlige" former for MSG, monosodiumglutamat, som brukes som såkalt smaksforsterker i diverse mat.
 
Reg.
17. juni 2009
Innlegg
2.809
Sted
Oslo
På menyen i kveld stod samboerens risotto, naturligvis med store mengder parmesan. Det gikk da opp for meg at jeg må reklamere litt for parmesanriven vår.Enkel liten sak til 150 spenn, god i hånden og enkel å rengjøre. Vår er daglig i bruk, feks for riving av eple til den lilles frokostgrøt. Og til parmesan :)
 
Reg.
30. april 2012
Innlegg
357
Sted
CPH/OSL
Parmesan er et must! Når det gjelder det nevnte rivjernet over har jeg det samme, men det er jo helt ubrukelig til parmesan! Da vil jeg ha det så grovrevet som mulig :D
 
Reg.
15. april 2008
Innlegg
73
Lite tips til andre parmesanelskere: knekkebrød med pesto og så et par små skiver parmesan på toppen er fantastisk godt!
 

Lien

Støttemedlem
Reg.
15. november 2011
Innlegg
1.442
Sted
Bergen
Parmesan er knallgodt, har et inntrykk av at de fleste som ikke liker dette bare har smakt det forferdelige spetakkelet man kan riste ut av en boks. Det både lukter og smaker avskyelig.