Dagens middag

I kveld har vi hjemmelaget rødbetburger, stekte bønner og squash fra egen hage, tzatzikien med hjemmelaget yoghurt.
IMG_20201118_191312.jpg
 
6C78F887-760F-4C7E-B7B7-B1DAD2C88449.jpeg

Lagde wagyu-burger med foie gras og trøffelsaus forleden. I stedet for pommes frites som tilbehør ble det rosmarinstekte epler, glaserte druer og en morkelsaus. Det «knulla i kjeften» som vi sier på godt norsk!
Henri Giraud MV07 i glasset.
 
  • Liker
Reaksjoner: sunshine og Genta
Har vurdert disse selv, kom gjerne med en rapport etter bruk.

Det skal jeg.
Ståltypen er forresten S355MC, varmvalset karbonstål. Termisk konduktivitet ligger mellom 45-50, 10 og 15 mm variantene er i praksis litt mer legert pga tykkelsen og har høyere ytelse enn 6 mm. De har eksperimentert en del, og har erfaring med at mellom 40-60 er veldig bra, men at særlig høyere termisk konduktivitet fort gir ujevn steking av pizza. De har testet aluminium og støpejern f.eks.
 
Nytt pizzastål i hus fra Martinuzzi

Ut med 6 mm, inn med tysk ubåtstål i 15 mm.
Snaue 16 kg med kjærlighet!

Gleder meg til å lage pizza igjen :)
Vis vedlegg 223234Vis vedlegg 223235Vis vedlegg 223236Vis vedlegg 223237

Kult! Blir spennende å høre dine vurderinger. Jeg har en 10 mm plate selv, kjøpt fra Sous Vide butikken som holdt til i Mathallen før. Har egentlig aldri følt behov for oppgradering... før nå... :oops:
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla
Kult! Blir spennende å høre dine vurderinger. Jeg har en 10 mm plate selv, kjøpt fra Sous Vide butikken som holdt til i Mathallen før. Har egentlig aldri følt behov for oppgradering... før nå... :oops:

Skal få kjørt seg par, tre ganger denne uken. Tenker vi skal få lagd litt pizza, brød og kanskje noen baguetter. Litt usikre på de to siste. Men har god erfaring med å bake brød, baguetter og focaccia på det 6 mm tykke pizzastålet.
 
Input på bakestål:

Så behovet for oppgradering fra pizzastein for 3-4 år siden. Gjorde litt research og syntes pizzastål som tilfredsstilte kravene fra forhandlere ble for dyrt.

Løste det ved å kontakte et verksted/ sveiseverksted. Ba om en stålplate i 8 mm tykkelse og 35x40 cm som er målet på risten som får plass i ovnen min. Resultatet er 12 kg «custom» pizzastål som gjør susen til 450 kr.

16847827-9630-4D92-8063-DBB699A95C7D.jpeg
 
Nytt pizzastål i hus fra Martinuzzi

Ut med 6 mm, inn med tysk ubåtstål i 15 mm.
Snaue 16 kg med kjærlighet!

Gleder meg til å lage pizza igjen :)
Vis vedlegg 223234Vis vedlegg 223235Vis vedlegg 223236Vis vedlegg 223237

Kan melde at jeg har fått en egen rabattkode hos https://martinuzzi.pizza/
Bruk rabattkode: Edzilla2020

30% rabatt. Gjelder til og med 16 desember!
 
Pizza på fredag.
meget imponert over det nye pizzastålet. Selv etter fem, seks pizza så er stålet like hett.
1F1D87A9-15F3-47C5-B54E-FEC2CAD37C16.jpeg

89584A2F-FEA1-4F1C-9BC4-36709D3A5C30.jpeg
 
Egentlig dessert, men fant ingen egen tråd. Rett meg hvis jeg tar feil.
De som kjenner meg vet at jeg nesten er like gla’ i ost som i vin. Så hva er bedre enn perfekt matchet vin til ost.
Så i dag ble det en oransje vin/vin jaune: Tissot Amphore Savagnin 2018. Kan minne noe om tørr sherry (Fino) for de som er bekjent med det.
Osten ble bakt i ovn i 20 min på 200 grader. Litta klunk vin i hullet før den gikk ovnen er viktig. Avsluttet med maks grill i 2-3 minutter. Nytes med poteter og fransk baggis. Poteter glemte vi.
8F1FF766-7732-4D59-AEAC-325BAC98226D.jpeg
D78AFD2F-63D9-40A0-BD02-97FB58E5DC5E.jpeg
EB0F3510-71CC-4E80-847C-08D388E70353.jpeg
43D90A63-F804-41E6-9830-E70BC489B811.jpeg
6CF28566-9443-433E-8F80-6C43C05BE813.jpeg