Official Timekeeper
Visit Casio

Dagens middag

Medlem
31. juli 2010
Innlegg
2.061
Sted
Stavanger
Post bilde av din middag idag.
Helt straight forward, hva har du til middag idag?

Trenger ikke være verken fancy eller storslagent, her setter vi pris på alt fra lapskaus på boks til finere indrefilet a mignon.
tråden skal fungere som middagstips både for hvor fint det kan bli, eller hvor fortvint og enkelt det kan lages. Ingen matretter skal fordømmes eller kritiseres. Her skal vi hylle maten, sunn, usunn, rask, enkel eller royal og storslagen for de som vil det. I tillegg er det ønskelig at vi gjerne tar bilder fra restauranter hvor vi har vært og skriver noen korte kommentarer om maten.
 
Medlem
22. feb. 2011
Innlegg
8.878
Sted
Erewhon
Kul tråd! Et innspill, hadde folk orket å kopiere inn/skrive oppskriften sammen med bildet? Blir litt høyere verdi av tråden da. Kun et innspill
 
Medlem
22. feb. 2011
Innlegg
8.878
Sted
Erewhon
Her kommer mitt bidrag;
Oppskrift hovedrett:


Sachertorte til dessert:


Litt bilder av prosessen og endelig produkt kommer her.






Her kommer aprikosmarmeladen på;


Litt snacks til forrett. Chips av pastinak, rødbeter og søtpotet.


Endelig ferdig mat




God helg!

Vinen var fantastisk til fettfattig kjøtt som reinsdyr. Anbefales.
 
  • Liker
Reaksjoner: Oddemann
G

Guest571

Guest
I dag ble det en kyllinggryte med tomat og kikerter. Ikke så alt for fancy, men helt ok husmanskost.

Oppskrift på matprat.no

Bilde fra matprat.no



Forøvrig har jeg et excelark med alle middagene jeg har spist de siste tre årene... Samboeren min og jeg planlegger alle neste ukes middager hver søndag også er det storinnkjøp hver mandag. Litt nazi system, men det blir billigere, det er ikke tiltak å finne middager midt i uken og man kaster ekstremt lite mat da ingrediensene velges så de passer i flere retter.
 
Medlem
10. aug. 2011
Innlegg
812
Sted
Bergen
Såg bra ut @Entropy:)
Men - er det eit forkle med med blonder og blomstrar ein kan skimte på bildet med vinflaska?
 
Redigert av en moderator:
G

Guest571

Guest
Såg bra ut @<a href="http://www.tidssonen.no/forum/member.php?u=1128" target="_blank">Entropy</a>:)
Men - er det eit forkle med med blonder og blomstrar ein kan skimte på bildet med vinflaska?
[video=youtube;YaG5SAw1n0c]http://www.youtube.com/watch?v=YaG5SAw1n0c[/video]
 
Medlem
22. feb. 2011
Innlegg
8.878
Sted
Erewhon
Ja:( det blir sånn når kjøkkenet er frøknas faste plass, og jeg bare er innbytter;)
Så... Hvis du vil gjøre noe med det, tar jeg gjerne imot macho forkle i posten.
 
Redigert:
Medlem
6. nov. 2011
Innlegg
2.111
Selv for 16.90,- på Kiwi kan en få en real middag. :)



Jeg burde selvsagt finskåret stykket, men til mitt forsvar er dette min tallerken og alt går i kokken :p
 
Redigert av en moderator:
Medlem
13. mars 2010
Innlegg
1.317
Sted
Mundo
Ser veldig bra ut Entropy!
Men må atter en gang si at - Fagfolk er trossalt fagfolk, det der så utrolig godt ut Rambutan.
Idag bestod min middag av 9 riskaker + en proteinshake, snart er det 500g kesam med eple/kanel:p
 
Medlem
6. nov. 2011
Innlegg
2.111
Jeg synes du var veldig veldig flink jeg @Entropy, skikkelig imponert av det du laget. Sachertorte'n så jo perfekt ut og det står respekt av å lage alt fra bunnen. ;)
Lover å legge inn noen oppskrifter også, når snøen går og grillen taes frem kan det hende det kommer noen artigheter. :)
 
Redigert av en moderator:
Medlem
22. feb. 2011
Innlegg
8.878
Sted
Erewhon
Tusen takk dere.
Ikke de vanskeligste oppskriftene, men det er det som må til for å komme noen vei. Mestringsfølelse er den beste valuta;)
Gleder meg masse til oppskrifter. Nam!
 
Medlem
19. des. 2010
Innlegg
327
Sted
Oslo
Bra bidrag den tråden her! Håper på å få inspirasjon til rimelige studentmiddager :)!
 
Medlem
17. juni 2009
Innlegg
2.814
Sted
Oslo
Fy fader @Entropy, det var heftige greier. Jeg ønsker å bidra med en veldig enkel og velsmakende rett fra et par dager tilbake - Oksekasserolle. Synes det er genialt med slike retter som "lager seg selv" bare man har et par timer til å la kjøttet putre i jerngryta. Bilde fra matprat:



Vi bruker vanligvis høyrygg til gryter (billig og bra), og Odd Reitan stilte med det mørke ølet (Lade Gaard). Selvfølgelig hjemmelaget potetstappe, alt annet er toppen av latskap.

Mine bilder er skikkelig crap, jeg er ca like flau over å ta bilder av maten min som av å ta bilde av håndleddet mitt. Så det ser veldig mye gråere enn det faktisk smakte.





Anbefales!

PS! @rambutan , hva bruker du for å tykne slike gryter? Det står maisenna i oppskriften, men det synes jeg alltid gir en slibrig konsistens så jeg skippet hele greia. Ellers kan jo til nød potetstappepulver brukes.
 
Redigert av en moderator:
Medlem
6. nov. 2011
Innlegg
2.111
@reim
Jeg vil også anbefale maizena.
Her er et par tips for å slippe at gryta blir som en bøtte med lim. Bland ut melet med kaldt vann, og det skal bare et lite oppkok til. Jo mer gryta koker og du rører desto større sjangse for lim blir det, derfor tar du jevningen i helt til slutt. ;)

Hvetemelsjevning trenger lengre koketid så smaken ikke blir sittende, det slipper du med maizena. I tillegg passer ikke hvetemelsjevning i slike gryter da den setter en farge som ikke blir like fristende.
Det er heller ingen skam å bruke potetmospulver. ;)

En ting til, bilder på nett fra matsider er tilsatt store mengder sminke og farger a'la photoshop! :p
 
Redigert av en moderator:
Medlem
9. jan. 2010
Innlegg
653
@reim
Jeg vil også anbefale maizena.
Her er et par tips for å slippe at gryta blir som en bøtte med lim. Bland ut melet med kaldt vann, og det skal bare et lite oppkok til. Jo mer gryta koker og du rører desto større sjangse for lim blir det, derfor tar du jevningen i helt til slutt. ;)

Hvetemelsjevning trenger lengre koketid så smaken ikke blir sittende, det slipper du med maizena. I tillegg passer ikke hvetemelsjevning i slike gryter da den setter en farge som ikke blir like fristende.
Det er heller ingen skam å bruke potetmospulver. ;)

En ting til, bilder på nett fra matsider er tilsatt store mengder sminke og farger a'la photoshop! :p
Bra med litt tips og triks!
Kan du si noe om hvor mye maizenna du bruker i forhold til gryte/suppe?

Edit: får prøve meg på dette: @rambutan
 
Redigert av en moderator: