Leses nå
Die MeisterSinger – Del 2: Perigraph

Die MeisterSinger – Del 2: Perigraph

I likhet med Pangaea 1Z er også Perigraph et én-viser-ur, men den er i tillegg utstyrt med datovisning. Navnet er inspirert av prefikset peri (gresk for «rundt noe») – en direkte referanse til klokkens åpne datohjul. Perigraph (veilledende pris kr. 12.450,-) er tilgjengelig i stål med diameter 38 og 43 mm, hvor begge størrelser gir valget mellom urskiver i sort, elfenben eller antrasittgrå sunburst.

Klokken som ligger foran meg på skrivebordet er den største utgaven på 43 mm, med grå antrasitt urskive og grå «faux croc» skinnrem med hvit kontrastsøm. Perigraph ble i 2012 kåret til beste klokke i sin prisklasse av det anerkjente klokkemagasinet 00/24 WatchWorld, og intuitivt føles Perigraph som mye ur for pengene.

Moderne og maskulint

Urkassens flater er i hovedsak polerte, men de børstede sidene gir en kontrast som hindrer et altfor homogent uttrykk. Bezelet som omslutter den svakt buede safirkrystallen er temmelig smalt, og i kombinasjon med den store kronen gir dette klokken en tydelig tilstedeværelse på håndleddet.

meisterinsinger_perigraph43_01

Den antrasittfargede urskiven kan ikke beskrives som annet svært vellykket, og den halvmatte og subtilt sunburstmønstrede skiven gir en fin kontrast mot det blanke innerglasset som er plassert over det noe mørkere åpne datohjulet.


ANNONSE


meisterinsinger_perigraph43_04

Tall og markører matcher den karakteristiske viserens hvitfarge, og disse detaljene hever helhetsinntrykket og tilfører uret en moderne maskulinitet.

Tidsvisningen er identisk med Pangaea 1Z – det krever litt tilvenning, men er langt i fra noen umulig oppgave.

Velprøvd urverk med nytt navn

Baklokket er festet med 6 skruer, og det innfelte glasset gir fri sikt til et nokså standard ETA 2824-2 med inngravert og Côtes de Genève-dekorert rotor. Perigraph leveres også med en 2824-2 klone fra Sellita – nærmere bestemt SW-200-1 – og svekket tilgang på ETA-urverk gir grunn til å anta at urverket til Sellita gradvis vil overta helt. Den praktiske betydningen uansett være minimal.

meisterinsinger_perigraph43_05

Urverkets balanse oscillerer med 28.800 BPH og hovedfjæren gir en gangreserve på omkring 38 timer. I likhet med 2824-2, er SW-200-1 en skikkelig solid arbeidshest basert på et meget velprøvd design.

Rem med rom for forbedring (igjen)

Den medfølgende skinnremmen ser flott ut på avstand, men føles i likhet med remmen på Pangaea 1Z stiv og noe billig. Mens klokken i seg selv har potensiale til toppkarakter i klassen, er remmen langt fra klasseledende. Det foreligger en viss sannsynlighet for at undertegnede har blitt noe miljøskadet av Louisiana alligator og Camille Fournet, men en litt bedre rem bør allikevel være et rimelig ønske. Den klassiske enkle spennen er derimot flott – til tross for at enkelte trolig ville foretrukket en foldespenne.

meisterinsinger_perigraph43_02

Et godt kjøp

Totalpakken er spennende og unik klokke som treffer godt med sitt moderne og temmelig unike design. Perigraph har blitt en personlig favoritt, og er på mange måter et ur som hever grensen for hva man kan forvente i denne prisklassen. Bruk litt tid på å finne ut hvilken Perigraph-variant som passer deg, og sannsynligheten blir stor for at du vil gjøre et godt kjøp.

meisterinsinger_perigraph43_06

 

Takk til MeisterSingers norske distributør, Ryantech AS, for utlån av ur.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.