Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Victorinox fortsetter suksessen med I.N.O.X. (med live-bilder)

Victorinox fortsetter suksessen med I.N.O.X. (med live-bilder)

Nicolai Giil

Knivkjempen Victorinox utvider klokkekolleksjonen med flere nye INOX-modeller.

Basel-messen bringer oss en haug med nyheter (og noen skuffelser). Etter varierende hell hos Tudor besøkte vi Victorinox. Her ble vi positivt overrasket over merkets videre utvikling. En rekke nye referanser har blitt introdusert til INOX-familien og dermed har valgmulighetene blitt enda større. Dette året har et tydelig fokus på ett nytt materiale: Karbon.

Nyhet: INOX Carbon i 43 mm, med grå urtavle og lysegrønne indisier.

Først ut er INOX Carbon, med karbonkasse (duh) i 43 mm og spreke urtavler. Samtlige av urene er utstyrt med en håndflettet paracord-rem. For undertegnede oppleves det som noe «gimmicky», men i realiteten både ser og føles den behagelig på armen. Det passer rett og slett ganske bra med INOXens røffe utseende og image.

Ikke kjent med INOX fra før? Les Tidssonens dybteomtale her.

Med kvartsurverk fremstår INOX Carbon som et spennende alternativ til de noe mer lekende urene i det lavere prissegmentet, slik som f.eks. Casio G-Shock. Prisen i Norge vil ende på rundt 5.000 kroner.

Nyhet: INOX Carbon i 43 mm, her med blå urtavle og lysegrønne indisier.

I den noe mer voksne delen av kolleksjonen finner vi dykkerurene. Kassene, som er gjort i titan, er her 45 mm og toppes med safirglass og vridbar bezel. Nytt for INOX Proffessional Diver av året er primært sekundviseren, som ifølge designeren skal gi hint mot nødetatene og deres uttrykningskjøretøyer. Samtlige her er – som vanlig – utstyrt med kvartsurverk fra Ronda (715).

Nytt for året er også en begrenset utgave, spesielt laget for å hedre redningstjenesten: INOX Carbon Limited Edition. I denne modellen er både kasse og skivet laget i karbon. Reimen er i sjokkgrønn håndflettet paracord med reflekseffekt. Prisen er 995 sveitsiske franc og leveres naturlig nok med en spesiell kniv fra samme merke.

Begrenset opplag: INOX Carbon Limited Edition.

Victorinox røper også om ytterligere satsning på modeller med mekanisk urverk under Basel-messen. Første indikasjon om dette er tilskudd i 43 mm, også med karbonkasse: INOX Carbon Mechanical. Den teskurerte skiven kjenner vi igjen fra tidligere modeller, men kommer nå i sort. I motsetning til de andre modellene nevnt i denne artikkelen leveres denne på gummirem. Det mekaniske hjertet er et Sellita SW200, med 38 timers gangreserve. Veiledende pris er 1145 sveitsiske franc. Dette er mye klokke for pengene for de som er villige til å se utenfor de tradisjonelle merkene.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!