Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Oris Big Crown Pointer Date

Tett på Oris Big Crown Pointer Date

Oris sjarmerer med en leken pilotklokke i rødt.

Konkurransen er knallhard i de mellomste prisklassene. Kvalitet (eller opplevd kvalitet) per krone er det som i første omgang skiller klinten fra hveten. Det bør imidlertid ikke legges skjul på at mange av disse klokkene er «ventepølser» – klokker som kjøpes fordi budsjettet ikke helt strekker til på drømmeklokken. Men trenger ikke å være sånn.

Basel-favoritt: Oris Big Crown Pointer Date med rød skive.

Oris’ nye Big Crown Pointer Date med rød skive er en sjelden kombinasjon av tilgjengelig pris og et design som kan være attraktivt nærmest uavhengig av hvor omfattende samling (eller dype lommer) man har. En storsjarmør som var min favoritt fra Oris under årets Baselworld, og en klokke jeg faktisk har tenkt en hel del på i ettertid.

Dersom du syns det er noe kjent med den, tar du slettes ikke feil. Big Crown Pointer Date ble introdusert i fjor (vel, egentlig i 2017 som en limited edition med et litt annet navn), med en bakhistorie om å være basert på en historisk Oris fra 1938. En pilotklokke med god lesbarhet og ekstra stor krone, for å enkelt kunne betjenes med hansker. Som navnet langt på vei avslører er datoen plassert på skiven, og indikeres ved hjelp av en egen viser. Normalt kan det gi et litt rotete uttrykk, men Big Crown Pointer Date er et prakteksempel på at det noen ganger kan funke.

Ikke bare funker det, men det støtter opp om klokkens identitet som en sjarmerende særing. I kombinasjon med bezelet, kronen, skiven og de herlige katedral-viserne, er resultatet en forholdsvis maksimalistisk «pilotklokke». Et ytre som er vesentlig forskjellig fra stramme pilotklokker fra for eksempel IWC – eller Oris’ egen Big Crown ProPilot-kolleksjon for den saks skyld. Spesielt med rød urskive er uttrykket langt mer elegant, og for eksempel på en brun alligatorrem, kan klokken dresses ytterligere opp. Når det er sagt, er den medfølgende semskede remmen av rådyrskinn rimelig kul.

Da fjorårets utgaver av Big Crown Pointer Date ble lansert, skjedde det faktisk i både 36 og 40 mm diameterstørrelse. Årets røde nyhet bygger på den største, uten at dette på noen måte oppleves som problematisk. I mine øyne (og konsistent med pilotklokkenes historie) kan slike klokker gjerne ha litt størrelse, og 40 mm oppleves som akkurat passe.

Bak «kaliber 754» skjuler det seg et modifisert Sellita-verk.

Teknisk sett drives Big Crown Pointer Date av et modifisert urverk fra Sellita, med Oris’ egen løsning for datovisning. Ikke spesielt sexy, men i denne prisklassen er det urimelig å forvente noe mer. Til tross for å være omdøpt, skal Oris ha skryt for å spille med åpne kort om hvor urverket kommer fra.

Det er god grunn til å applaudere Oris for Big Crown Pointer Date. Ikke bare har de skapt en klokke som bryter med det helt trygge, men de har lykkes med et attraktivt design som har en tiltrekningskraft som i mine øyne strekker seg langt forbi prisklassen.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Oris Big Crown Pointer Date – ref. 01 754 7741 4068.
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål – 40 mm diameter, 20 mm remfester – rød urskive – safirglass i front, mineralglass i baklokket – skrukrone – vannresistent 50 meter – brun lærrem av rådyr, foldespenne.
  • Det indre: Oris kaliber 754 (Sellita SW 200-1) – selvopptrekkende – 38 timers gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz).
  • Pris: 15.200 kroner.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!