Leses nå
En bonanza: Seiko relanserer 5 Sports-kolleksjonen

En bonanza: Seiko relanserer 5 Sports-kolleksjonen

Japanerne fresher opp 5er-linja – på typisk Seiko vis. Resultatet er intet annet enn herlig.

Jeg tenkte jeg skulle starte denne artikkelen med at det ikke er så ofte Seiko oppdaterer sine linjer – men, da hadde jeg servert en løgn. Det er jo nokså frekvent av vi ser nye modeller fra det japanske merket. Imidlertid er det ikke sånn at de får kritikk for «enda en versjon av X», slik kanskje Omega opplever en del av, til tross for en nærmest evigvarende strøm av fargekombinasjoner (ref. SRP-serien).

SRPD53K1 (Foto: Seiko)

Denne gangen stod Seiko 5-serien for tur. Nykomlingene minner mye om SKX – og det er ikke rart, da de deler både kasseform og layout på skiven. Størrelsen er opprettholdt ved 42,5 mm, mens vannresistensen er skrudd ned til 100 meter. Skrukronen vi er kjent med fra SKX (med 200 meter vannresistens) har blitt byttet ut med en billigere «dytt inn»-krone. Den observante leser vil også se at det ikke er noen lume-dått på bezelen (klokken 12). Derimot stiller de nye 5erne opp med innsyn til verket bak. Ellers er de nokså like, med dag/dato-hjul, rikelig med lume på skiven og 4R36-urverket (samme som i SRP-serien).

Målet med denne nye serien er, i følge Seiko Selv, å tiltrekke seg en ny generasjon kjøpere. Imidlertid lurer jeg på om ikke gamle Seiko-fans også vil kaste seg over disse. Den re-lanserte Seiko 5 Sports-serien markeres samtidig med en ny logo, plassert under «SEIKO» ved klokken 12. «Automatic»-teksten kjenner du kanskje igjen fra Sumoen.

Totalt består ukens slipp av hele 27 nye referanser, innenfor fem forskjellige familier: Sports, Suits, Specialist, Street og Sense. Ikke dårlig, selv for masseprodusenten Seiko å være.

Lenke- og remalternativene varier fra klassiske Oyster-inspirerte lenker til fargefulle NATO-remmer. SRPD76K1 kommer på en hybridrem, hvor både lør og gummi er brukt. Jubilee-lenken vi kjenner fra SKX er ikke å se.


ANNONSE


Blandt de utgavene som harmonerer best (i undertegnedes øyne) er referansene er SRPD55k1 (en sober homage til SKX007) og SRPD61K1 (grønn sunburst).

SRPD61K1 (Foto: Seiko)

Det råder liten tvil i Tidssonen-redaksjonen om at dette slippet kommer til å bli en salgssuksess, i likhet med hjørnesteinen SKX. Det vil alltid være et marked for rimelige, kvalitetssikre og smekre mekaniske klokker – et domene hvor Seiko stolt troner topplistene. På mange måter er dette en herlig lansering fra merket da den virkelig spiller på det de gjør aller best.

Les også...

For de som lurer på hva statusen til SKX-linjen er, finnes det konflikterende informasjon på området. Flere sikre kilder har likevel antydet at den nå er ute av produksjon. Dog har slike rykter florert flere ganger tidligere, og Seikos enorme omfang og regionale forskjeller gjør at vi likevel bør ting med en klype salt.

Prisene varierer fra 2.798 til 3.498 kroner. Første batch forventes i Norge innen slutten av august, og vil være tilgjengelig hos de første forhandlerne et par dager etter det. Selv er jeg svært spent på å få prøve fokalproduktene på hånden. Sees i køen – jeg slår opp telt!

Les mer på Seikos hjemmesider her.

  • Modell: Seiko 5 Sports SRPDxxKx.
  • Det ytre: Stålkasse med vridbar dykkerbezel – 42,5 mm diameter og 13,4 mm tykkelse – hardlex-krystal i front og bak (innsyn til urverk).
  • Det indre: Egenprodusert kaliber, 4R36 – timer, minutter, sekunder, dag og dato – 41 timer gangreserve – +45 til -35 sekunder per dag.
  • Pris: Fra 2.798 til 3.498 kroner – tilgjenelig i Norge i løpet av slutten av august.

ANNONSE