Leses nå
Tudor tør å utfordre: Oversikt over nylanseringene

Tudor tør å utfordre: Oversikt over nylanseringene

Lillebror langer ut mot Rolex i kamp om Basel-messens minst populære lanseringer.

Forventingene til Tudor har vært skyhøye de siste ukene. Merket har teaset kraftig på Instagram om kommene modeller. Nå har vi endelig fått se hva de stiller med. Men, er det nok til å leve opp til forhåpningene?

– Nja.

Brorparten av nykomlingene er nok ikke det de fleste av oss entusiaster har bygget opp av forventinger. Etter at Philip Stahl, mannen bak Rolex Passion Report, postet lekkede bilder dagen før messen har internetts mange klokkeavkroker nærmest blitt nedrent av skuffede tilbakemeldinger.

De siste årene – spesielt etter Black Bay – har Tudor tatt seg skikkelig opp i form. Kanskje de nå bestemte seg for å ta det litt rolig, etter så mange år nær toppen. Derimot kan jeg gledelig rapportere at nylanseringene faktisk her hakket bedre enn de kanskje fremstår online.


ANNONSE


Nok småprat. La oss se på det vi har blitt vist: I all hovedsak tilkommer de nye lanseringene Black Bay-kolleksjonen, representert ved Chrono S&G, Bronze og en moderne versjon av den famøse dykkerklokken som etter sigende ble utviklet for US Navy.

Gullfunn: Tudor Black Bay Chrono S&G – nå i delgull. (Foto: Tudor)

Den nye Black Bay Chrono S&G skiller seg fra nåværende modell med detaljer i gull og en sort bezel-ring. Nytt er også muligheten til å få den levert på en bøs Bund-rem (en av de subtile trendene på årets messe).

En gladnyhet er også at den blir tynnere enn versjonen i stål. Dette takket være utformingen av det kurvede safirglasset som har gjort at skive og urverk får plass lenger ut i kassen enn tidligere. Kassediameteren opprettholdes derimot på 41 mm. På håndleddet er faktisk dette en skikkelig tøffing!

Black Bay Chrono S&G koster 6.500 sveitsiske franc på lenke.

Bronze: Tudor Heratige Black Bay Bronze (Foto: Tudor)

Tilskuddet i bronsefamilien er versjon med mørkegrå detaljer. Skiven har en diskré matt fumé-finisj.

Som de andre tidligere bronsemodellene måler denne også 43 mm, samt at den er utstyrt med det selvproduserte kaliberet MT5601. Black Bay Bronze tar over for nåværende utgave med brune detaljer og vil dermed være merkets eneste tilbud i denne størrelsen og materiale.

Prisen er 3.850 sveitiske franc og uret leveres på både Tudors velkjente flettede NATO og en semsket skinnrem.

Fantomet: Tudor Black Bay P01. (Foto: Tudor)

Uavhengig av om du liker Black Bay P01 eller ikke er en ting sikkert: Dette kommer til å bli en svært mye omtalt modell i dagene fremover.

P01 – en forkortelse for Prototype 01 – måler 42 mm. Spesielt for modellen er den patenterte låsemeknismen for den vridbare bezelen, hvor endleddet kneppes over taggene for å forhindre feiljusteirnger.

Patentert: P01 har en nokså annerledes måte å forhindre uønskede vridninger av bezelen. (Foto: Tudor)

Nykommeren er en moderne tolkning av Tudors mye omdiskuterte prototype som ble laget for den amerikanske marinen på slutten av 60-tallet. Dens eskistens har vært betvilt tidligere, men originalen er nå tatt ut av safen og står utstilt på messen.

P01 koster 3.740 sveitiske franc og blir tilgjengelig i løpet av juli.ANNONSE