Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Victorinox Airboss Mach 9 Black Edition

Victorinox Airboss Mach 9 Black Edition

Jon Henrik Haraldsen

Victorinox Airboss Mach 9 Black Edition byr på et praktisk og komfortabelt speilvendt design, og et tøft og maskulint svart ytre.

Victorinox har virkelig tråkket på gassen i ursatsningen sin de siste årene, og fremstår i dag som en stadig mer seriøs utfordrer i innstegs- og mellomklassen. Fjorårets robuste quartz-modell,  Victorinox INOX, imponerte entusiaster verden over – Tidssonen inkludert. Det sveitsiske merket, som kanskje fortsatt er mest kjent for å produsere verdens mest gjenkjennelige lommekniver, byr nå også på et solid utvalg av mekaniske klokker.

victorinox-airboss-mach-9-black-edition-02267

Victorinox Airboss Mach 9 Black Edition er merkets nyeste selvtrekkende mekaniske kronograf, som tilhører den pilotinspirerte Airboss-kolleksjonen. Klokken har en svart PVD-belagt urkasse i stål, som måler 45 mm i diameter – en nokså voksen størrelse som ikke er helt uvanlig på pilotklokker. Med sitt svarte, hvite og røde fargeskjema, fremstår modellen som en sporty vri på et typisk pilotinspirert militært tema.

victorinox-airboss-mach-9-black-edition-02280

Under den riperesistante safirkrystallen i front, observerer vi at underskiver for sekunder, forløpte timer og minutter, plassert kl. 3, 6 og 12. Datovinduet kl. 6 er integrert i underskiven for  forløpte minutter.

victorinox-airboss-mach-9-black-edition-02266

Vender vi uret rundt, finner vi et selvtrekkende mekanisk ETA 7750 kronografurverk, som er synlig gjennom safirkrystallen i urets baklokk. Legg to og to sammen, og den våkne leser vil legge merke til at det er snakk om et speilvendt design, som også plasserer kronograftrykkere og krone på venstre side av urkassen.

victorinox-airboss-mach-9-black-edition-02270

Denne plasseringen hevdes (ikke bare av Victorinox, men også av flere andre merker) å være både mer komfortabel for brukeren, men gjør også kronografen enklere å betjene med hansker.

victorinox-airboss-mach-9-black-edition-02262

Den ytre bezelringen har regnestav-markeringer («slide rule»), som benyttes i kombinasjon med det indre roterbare bezelet som justeres med kronen kl. 2 på urkassen. Dermed har man mulighet til å foreta utregninger (f.eks. konverteringer mellom vektenheter og fart). En slik regnestav-funksjon må ikke forveksles med den mer vanlige tachymeterskalaen (fartsmåling), som vi ofte finner på lignende ur. Felles er vel allikevel det faktum at slike funksjoner – i alle fall for de fleste av oss – er mer en artig kuriositet, snarere enn noe av spesielt høy praktisk verdi. Men tøft er det.

victorinox-airboss-mach-9-black-edition-02273

Airboss Mach 9 Black Edition leveres på en stilig svart tekstilrem med underside i lær, og matchende røde kontrastsømmer. Spennen er en enkel foldespenne, som er PVD-belagt for å stå stil med urets øvrige estetikk.

Prisen var forventet å ligge i området 20.000-25.000 kroner da vi fikk se på klokken tidligere i år (vi kommer tilbake med eksakt norsk pris så snart denne er tilgjengelig) er 21.990 kroner, og klokken hos norske autoriserte forhandlere i slutten av november.

Mer informasjon om Victorinox er tilgjengelig på deres hjemmeside.

otteren-690x120

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.