Leses nå
Vacheron Constantin lanserer Overseas i grønt

Vacheron Constantin lanserer Overseas i grønt

Grønne tallskiver inntar Vacheron Constantins mest populære – og Overseas tourbillon kommer nå i titan.

Helt siden Vacheron Constantin dro sløret av en nytolkning av 222 under Watches and Wonders i 2022 har entusiastene tryglet om at også en stålvariant må gjøre sin entré. Det ønsket får de heller ikke oppfylt i år, men med nye tilskudd til familietreet hos arvtakeren Overseas kan kanskje noe av lengselen for en sportsklokke med integrert lenke stilnes.

Grønt er skjønt

Selv om Vacheron Constantin regnes blant «de tre store», har de aldri kunnet vise til et like sterkt sportsalibi som Nautilus og Royal Oak hos konkurrentene Patek Philippe og Audemars Piguet. For den nåværende suksessmodellen Overseas har veien vært noe mer brokete og ujevn, før det endelig løsnet litt etter den siste store revisjon av familien tilbake i 2016.

Siden lanseringen for åtte år siden har Overseas sett en stor økning i både etterspørsel og i tilgjengelige tolkninger. Det inkluderer høydepunkter som Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton og Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin, samt det som kanskje er min personlige favoritt – Overseas Moon Phase Retrograde Date, som kom i fjor.

Under årets Watches and Wonders lanseres ingen helt ny utgave av Overseas, men en grønnfarget linjeutvidelse som foreløpig spenner fire ulike modeller. Dette er Overseas Chronograph i 42,5 millimeter, Overseas Dual Time i 41 millimeter, Overseas Self-Winding i 41 millimeter og Overseas Self-Winding med diamantbezel i 35 millimeter. Felles for alle er en solstrålemønstret lakkert tallskive i mørk grønn farge og en innpakning av 18 karat rødt gull.


ANNONSE


Fire nye Overseas med grønne tallskiver.

Utover den nye skivefargen, som tross alt har opplevd økt popularitet de siste årene, er det ingen store endringer fra eksisterende søsken i andre materialer og farger. Det ville uansett overrasket, all den tid Overseas fortsatt ikke virker moden for en ny generasjon.

Som seg hør og bør fra en ærverdig produsent som Vacheron Constantin finner man safirglass i baklokket. Det gir innsyn til urverk som er dekorert på vante måte og hvor «Hallmark of Geneva» pryder alle foruten den minste utgaven. Alle klokkene kommer også med en vanntetthet til 150 meter og hvor selskapets enkle system for skifte mellom lenke og rem (gummi eller lær) gjør at klokkenes karakter raskt kan endres.

I likhet med en del andre har Vacheron Constantin begynt med den tullete strategien å ikke oppgi priser på klokkene sine. Våre anslag med store forbehold tilsier en pris på Self-Winding 41 mm i området 600.000 kroner, 35 millimeter (med diamanter) og Dual Time i området 750-850.000 kroner og Chronograph rett over 1 million kroner.

Overseas Tourbillon i titan

Tilbake i 2020 gikk jeg tett på Overseas Tourbillon i stål. En hverdagsklokke krydret med en dose «haute horlogerie» i form av en meget iøynefallende tourbillon mellom senter og klokken seks.

Tourbillon og titan i nye Overseas Tourbillon.

Nå lanseres en ny utgave av samme klokke, som uten et meget veltrent øye fremstår identisk med sin forgjenger. Studerer man nyheten nærmere eller løfter den opp, vil imidlertid endringen hvor det rustfrie stålet har måttet vike for mørkere og lettere titan bli åpenbar.

Også her er det snakk om en subtil endring av en eksisterende modell, som kun omfatter metallegeringen. Resten av klokken forblir uendret og fortsatt er det selskapets egenproduserte og ultratynne kaliber VC 2160 som tikker på innsiden av den 42,5 millimeter store og 10,39 millimeter høye urkassen. Her spiller bruken av en perifert montert rotor en sentral rolle, både for å holde tykkelsen nede og for å gi et uhindret innsyn til den vakre tourbillonen som danser avgårde.

Med nytt metall kunne man kanskje forventet en annen skivefarge enn tidligere, men her velger man å beholde den meget klare kongeblå fargen vi kjenner. Det er trolig et ganske trygt valg, men samtidig litt lite vågalt.

Heller ikke for denne modellen er pris oppgitt, men en pris rundt 1,5 millioner er trolig å forvente.


ANNONSE