Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Vacheron Constantin Overseas

Tett på Vacheron Constantin Overseas

Jon Henrik Haraldsen

Vacheron Constantins sporty ikon fornyes – og denne gang med et egenprodusert urverk på innsiden.

Urverdenens «tre store» – Audemars Piguet, Patek Philippe og Vacheron Constantin. Samtlige er sveitsiske, og samtlige har en lang og kontinuerlig historie som  urprodusenter. Samtlige står også bak tre ikoniske sportsklokker lansert på 70-tallet.

Jeg sikter naturligvis til Audemars Piguets «Royal Oak», Patek Philippe og deres «Nautilus», og ikke minst Vacheron Constantin «222». Designmessig deler modellene flere likheter, men det er en utbredt misforståelse at alle tre ble designet av Gérald Genta, for «kun» de to førstnevnte er Genta-design. Urene deler imidlertid en likhet i å dele samme urverk, et supertynt selvtrekkende Jaeger-LeCoultre kaliber 920 – et verk som for øvrig aldri ble brukt i Jaegers egne modeller.

Skru tiden frem til i dag, og ulike iterasjoner av Royal Oak og Nautilus er fortsatt med oss, inkludert grunnleggende modeller som Royal Oak ref. 15202 og Nautilus ref. 5711. «222» ble på sin side erstattet av arvtakeren «Overseas», som ble introdusert tilbake i 1996, og denne gangen var urverket basert på et kaliber fra Girard-Perregaux. Siste store oppdatering av «Overseas» kom i 2004, med en innside basert på et Jaeger-LeCoultres kaliber 889.

Årets nye Vacheron Constantin Overseas, er ikke bare en estetisk oppdatering av et sporty ikon, men også første gang Vacheron Constantin byr på in-house-produserte urverk i sine sportsmodeller. Og det er den enkleste selvtrekkende modellen, som kun bærer navnet «Vacheron Constantin Overseas», som kanskje også den lekreste.

Designet er tydelig endret, med fortsatt svært gjenkjennelig Overseas. Personlig syns jeg designet er mer retro – uten at det er noe negativt i det. I «motefargen» blått fremstår den 41 mm store klokken i rustfritt stål som temmelig uimotståelig, og designet sitter meget komfortabelt på håndleddet.

Vacheron Constantin kaliber 5100.

På innsiden av kassen finner vi det nye selvopptrekkende kaliber 5100, som Vacheron Constantin vektlegger at både er designet, utviklet og fremstilt hos dem selv. Verket består av totalt 172 komponenter, og tikker med en frekvens på 28.800 vph. To fjærhus gir en gangreserve på totalt 60 timer.

Gode antimagnetiske egenskaper har lenge vært et av Overseas’ kjennetegn, og ved hjelp av en ring i mykt jern, lever også den nye modellen opp til den samme standarden. En ekte sportsklokke bør også være vannresistant (noe som slettes ikke alltid er tilfellet), og nye Overseas er vannresistant til 150 meter.

Noe av det mest interessante med den nye modellen, er imidlertid det nye hurtigskiftsystemet for lenke og remmer. Og det blir knapt enklere en dette: Ved å presse ned en liten hendel, løser man enkelt ut lenken eller remmen som er montert. Smart funksjonelle løsninger har også funnet veien til låsen på lenken og remmenes foldespenne.

Mikrojusteringen er synlig i de børstede flatene ved låsen.
Vri foldespennen ved festet, løs ut, og flytt til en annen rem.

Førstnevnte byr på en smart mikrojustering, mens sistnevnte enkelt kan byttes over på andre remmer. Faktisk har Vacheron så tro på disse løsningene at hver klokke leveres som et sett med både stållenke, gummirem og skinnrem.

Prisen er oppgitt til 21.700 euro i stål, og modellen er tilgjengelig med blå eller sølvfarget urskive. Mer informasjon om Vacheron Constantin er tilgjengelig på vacheron-constantin.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.