Leses nå
Nyheter i Overseas-familien til Vacheron Constantin

Nyheter i Overseas-familien til Vacheron Constantin

Skjeletterte godbiter med tourbillon eller evighetskalender.

Lenge har Vacheron Constantin vært selskapet av «de tre store» som har høstet minst interesse og hype rundt sine lanseringer. At det tradisjonsrike manufakturet hører hjemme i det gode selskap har de imidlertid bevist, gjennom en rekke lanseringer som har møtt anerkjennende nikk fra både eksperter og entusiaster. Tenk Historiques Cornes de vache 1955 eller den teknisk imponerende Traditionnelle Twin Beat Perpetual Calendar.

En av årets nyheter fra Vacheron Constantin

Selv med en meget vellykket designoppdatering har merkets sportsalibi, Overseas, havnet litt i skyggen av sine to hovedkonkurrenter, Patek Philippe og Audemars Piguet. Med et massivt trykk på sportsmodeller med integrert lenke endres imidlertid landskapet raskt, og nå virker modellen å ha fått litt av den oppmerksomheten den fortjener.

Da er det kanskje ikke så rart at Vacheron har brukt de siste årene til å utvide familien, ei heller at de fortsetter med det under årets Watches & Wonders.

Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton (Roségull – Blå skive)

Første lille høydepunkt fra årets lanseringer er en gammel kjenning i ny drakt, nemlig Overseas’ evighetskalender i skjelettert utgave som ble lansert først tilbake i 2020. Den finnes allerede i hvitt gull med blå skive – i den grad det lille som er igjen av den kan kalles en skive – og i roségull med hvit skive.

Lekkert fra Vacheron Constantin

Nå kombinerer man litt fra hver av klokkene, og tar den blå fargen med seg over i kassen av roségull. Det gir et meget tiltalende alternativ, som på en positiv måte gjør litt mer ut av seg enn den eksisterende hvite.

Likt sin forgjenger fremstår denne skjelettert, men faktum er at den ikke er fjernet overhodet, men produsert i safirglass og dermed bortimot usynlig. Det gir uhindret innsyn til det vakkert dekorerte og teknisk intrikate 1120 QP SQ som er på innsiden.

Som jeg skrev da modellen ble lansert, kreves det også langt mer arbeid enn å bare bytte ut tallskiven med gjennomsiktig glass. Urverket er betydelig bearbeidet og gir en visuell nytelse som langt overgår basisversjonen. Det gjelder både sett forfra og fra baksiden.

Hele herligheten bærer ikke tilnavnet Ultra-Thin uten grunn. Med en diameter på 41,5 millimeter og total høyde på 8,1 millimeter er dette utvilsomt en sporty klokke, men som likevel ikke har noen problemer med å skli under skjortekanten i pyntet lag.

Dessverre opplyses det at også denne varianten kun blir tilgjengelig via merkets egne butikker. Det betyr at man trolig må lete i det store utland, for norsk AD vil trolig ikke kunne skaffe denne. Internasjonal pris havner rett rundt halvannen million kroner.

Overseas Tourbillon Skeleton

Neste nyhet på listen er også fra Overseas-familien og følger tilsvarende opp med sitt skjeletterte ansikt. Modellen bygger imidlertid ikke rundt evighetskalenderen, men rundt den eksisterende tourbillon-varianten, som fra før finnes i både rødt gull og stål med blå tallskive.

Overseas Tourbillon Skeleton

Den nye skjeletterte utgaven kommer også i to utgaver, og da i henholdsvis rødt gull eller titan. Det markerer for øvrig første gang Vacheron Constantin produserer en hel klokke i det lette og nesten duse metallet.

I likhet med arbeidet som ble gjort på evighetskalenderen, er det også gjort en stor jobb med tourbillon-urverket, 2160 SQ. Det betyr en reduksjon i vekt på ca. 20% fra basemodellen (i den grad en Overseas Tourbillon kan kalles det) og også her en betydelig bearbeiding som inkluderer flotte detaljer. Urverket har en imponerende høyde på kun 5,65 millimeter, som holder den totale høyden på klokken på svært akseptable 10,39 millimeter.

Størrelsen vokser ørlite fra mange av søsknene i familien, men holder seg på 42,5 millimeter som utgavene med heldekkende tallskive. Også her kommer klokkene med mulighet for å bytte mellom tre ulike remmer, som gjør at de kan kle en rekke ulike anledninger.

Resultatet ser ærlig talt griselekkert ut, selv om jeg sjelden og aldri liker skjeletterte klokker. Vacheron Constantin treffer likevel perfekt, med det mørke og rikt dekorerte urverket som et vakkert lerret – og med tourbillonen som rosinen i pølsa.

Titanutgaven er listet som «boutique only», mens utgaven i rødt gull ser ut til å bli tilgjengelig også fra merkets øvrige forhandlere. Regn dog med en pris tilsvarende evighetskalenderen.

Mer på vacheron-constantin.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!