Leses nå
Tidemann Luxury Watches henter inn Speake-Marin

Tidemann Luxury Watches henter inn Speake-Marin

Og flytter samtidig hele butikken til ærverdige lokaler på Fornebu.

– Målet er fortsatt det samme som før – å tilby noe helt unikt i norsk målestokk. Med Speake-Marin med på laget og i helt nye lokaler, kommer dette likevel til å bli en annerledes og frisk satsing i luksusbransjen, forklarer Tom André Tidemann med sin vante entusiasme.

Skjermdump fra speake-marin.com

Innehaveren av Tidemann Luxury Watches (TLW), har satset stort siden han lanserte sitt nye konsept tilbake i januar 2020. Med seg på eiersiden har han også fått Robin Junge.

Fra lokalene i Inkognitogata i Oslo har Tidemann opparbeidet bedriften til å bli autorisert forhandler av en rekke frittstående og eksotiske merker, som Roger Dubuis, Cyrus, Czapek & Cie., Moritz Grossmann, Parmigiani Fleurier, Bovet, og nå altså Speake-Marin. Nå har man imidlertid tatt valget om å flytte hele konseptet litt ut av hovedstaden – til overraskende lokaliteter.

Speake-Marin Dual Time Mint. Bilde: Speake-Marin

– 9. juni blir det «grand opening» av våre nye lokaler på Fornebu, nærmere bestemt i ærverdige Fornebu Hovedgård i Fornebuveien 84. Her vil vi disponere hele første etasje – og ha muligheter for tilgang til hage, terrasse og brygge-fasiliteter i den flotte strandsonen. Et perfekt sted for Tidemann Luxury Watches, som gjør oss i stand til å satse på masse ulike events fremover, herunder i samarbeid med andre deler av luksusbransjen som bil, båt musikk og kunst, sier Tidemann.


ANNONSE


Den ærverdige eiendommen, som også går under navnet Fornebo, har en mange hundre år lang historie med prominente eiere, og kan trygt sies å være blant de mest billedskjønne i hele hovedstadsområdet. Noen klokkeforretning har den likevel aldri huset, så det blir et nytt kapittel i den gamle storgårdens historie.

Fornebu Hovedgård / Fornebo. Bilde: Tinnholt Eiendom

– Målet er å ha noen faste åpningsdager i uka, samt etter avtale. Våre klokker, som også vil inkludere våre helt egne under Tidemann-navnet, er unike i norsk sammenheng. Det betyr at vi også vil levere tilsvarende unike opplevelser til de kundene som bestiller klokker hos oss, forklarer Tom André.

Speake-Marin

Merket Speake-Marin henter sitt navn fra den britiske urmakeren med samme navn, Peter Speake-Marin, som startet firmaet tilbake i 2002. I dag er han kanskje best kjent for mange som mannen bak nettstedet The Naked Watchmaker, hvor han demonterer klokker og byr på engasjerende innsikt i horologiens verden.

Speake-Marin «Art Series». 9 eksemplarer til inntekt for det utrydningstruede neshornet. Bilde: Speake-Marin

I det som fra utsiden virker å ha vært et litt bitter brudd, forlot imidlertid Peter selskapet helt etter ca. ti år – og det ledes nå av Christelle Rosnoblet, som siden 2012 har satset hardt på selskapets kompetanse og produksjonskapasitet innen egne urverk. Det betyr klokker med høy grad av både finish og teknisk intrikathet, som kun tilbys i begrenset opplag. Slagordet «Belle Horlogerie» kan oversettes til vakker horologi, hvor man kjenner igjen britiske designelementer i de sveitsisk-produserte klokkene.

– Avtalen med Speake-Marin har vært på plass en stund allerede, men vi har ventet på det perfekte tidspunktet for å annonsere det. Et superspennende merke med helt unike klokker, som jeg har vært fascinert av både i perioden med og uten Peter på eiersiden. Med de nye lokalene sikret, er tidspunktet her, sier Tidemann.

Speake-Marin One&Two Academic. Bilde: Speake-Marin

Med sitt konsept fortsetter Tidemann å tilby merker som aldri tidligere har hatt autoriserte forhandlere her i Norge. Det virker å være en videreføring av strategien som vi så den siste tiden i butikken i Akersgaten (hvor Tidemann også var gründer og deleier), med å hente inn litt mer uvanlige merker som H. Moser & Cie. og Ulysse Nardin. Merker som typisk krever et mer klokkemessig «utdannet» (og økonomisk sterkt) publikum for å lykkes.

– Jeg har stor tro på at det finnes et publikum, både nasjonalt og internasjonalt, som vet å sette pris på de utrolig flotte merkene vi har i vårt sortiment. Vi har også masse spennende planer fremover, med flere nye merker på vei inn i løpet av året. Mer informasjon om både det og vår store åpningsfest 9. juni vil komme etter hvert, avslutter Tom André Tidemann.

Mer informasjon om Speake-Marin finner du på de offisielle nettsidene.


ANNONSE