Leses nå
Tidemann Luxury Watches henter Cyrus til Norge

Tidemann Luxury Watches henter Cyrus til Norge

Cyrus Genève er siste tilskudd i sortimentet til Tom Andre Tidemann.

Rett over nyttår åpnet Tom Andre Tidemann dørene til sitt nye konsept – Tidemann Luxury Watches (TLW) – i Inkognitogata 33 i hovedstaden. Tidemann, som mange kjenner som tidligere daglig leder ved nedlagte Tidemann Urmakermester i Akersgata, virker nå å satse for fullt for å tilby noe nytt i norsk klokkesammenheng.

– Jeg vil tilby noe unikt og annerledes fra det vi er vant med her hjemme i Norge, med et fokus på blant annet tett kundeoppfølging og events, forklarte Tidemann da vi snakket med han rett etter den offisielle åpningen.

Cyrus Klepcs Alarm (Foto: Cyrus)

Allerede før dørene åpnet hadde TLW sikret seg avtale med spennende merker som Bovet, Parmigiani Fleurier og Moritz Grossmann. Sistnevnte en liten favoritt hos ansvarlig redaktør Haraldsen, og samtlige produsenter som ikke har vært representert i Norge tidligere. Tidemann viderefører med det strategien som vi så den siste tiden i butikken i Akersgaten, hvor man hentet inn frittstående merker som H. Moser & Cie. Den gang riktignok med andre eiere som hovedaksjonærer. Samtidig er det merker som krever et mer «utdannet» (og økonomisk sterkt) publikum for å lykkes.

Cyrus

Selv om Corona-situasjonen har satt en brems på mulighetene for events og kundearrangementer, lanseres nå Cyrus Genève som nyeste merke i porteføljen til TLW. Det frittstående merket har kun eksistert i 10 år, men har siden oppstarten laget en del oppsiktsvekkende og teknisk svært avanserte klokker.

Den vertikalmonterte tourbillonen er det mest iøynefallende på Klepcys Vertical Tourbillon (Foto: Cyrus)

Teknisk direktør og hoveddesigner er urmakeren Jean-François Mojon, som også er grunnleggeren av Chronode SA. Selskapet, med Mojon i førersetet, har vært delaktig i utviklingen av urverk og urverksdeler til merker som MB&F, HYT, Czapek og Urban Jürgensen. Mojon var blant annet hoveddesigneren av urverket du finner i MB&F Legacy Machine 2.


ANNONSE


Klokkene fra Cyrus fokuserer ofte på design med en sterk symmetri, med de doble kronene (en på hver side) som et tydelig signaturtrekk. Kanskje mest kjent er Klepcys Vertical Tourbillon, som har kommet i flere ulike materialer og varianter.

– Introduksjonen av Cyrus er kjempespennende. Det er et merke som passer porteføljen av spennende «indy»-merker som jeg nå bygger opp, forklarer Tom Andre. Dette er avanserte godsaker, men som også leverer klokker med high-end særpreg til mer overkommelige priser. I likhet med flere av de andre merkene jeg har fått på plass er dette ting som produseres i ekstremt få eksemplarer, og som vi ikke kommer til å ha mange av på lager. Jeg håper imidlertid å kunne vise frem en del av utvalget under egne kundeevents når corona-situasjonen er normalisert, avslutter Tidemann.


ANNONSE