Leses nå
Tidemann Luxury Watches blir forhandler av Czapek Genève

Tidemann Luxury Watches blir forhandler av Czapek Genève

Enda et spennende merke blir tilgjengelig for norske klokkeentusiaster.

Siden oppstarten tidlig i år har Tidemann Luxury Watches sikret seg distributøravtale med en rekke spennende klokkeprodusenter. Allerede før den offisielle åpningen i januar var avtaler med Bovet, Parmigiani Fleurier og Moritz Grossmann på plass, og i april ble Cyrus Genève en del av sortimentet. Nå utvider innehaver Tom Andre Tidemann porteføljen ytterligere – og denne gangen er det Czapek Genève som gjør sitt inntog.

Czapek Antarctique (Bilde: Czapek)

– Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med Czapek, forklarer Tom Andre Tidemann. Forhandleravtalen ble klar nå nettopp og jeg har kjempetro på merket. Som med mange av de andre merkene i porteføljen har også Czapek svært lave produksjonstall, så noe stort varelager vil det dessverre ikke bli. Planen er derfor å få til et kanonbra kundeevent for å få introdusert Czapek på en skikkelig måte i det norske markedet, og om alt går etter planen får vi dette til allerede i september!

Et ungt merke med historiske røtter

Det moderne Czapek er kun et tiår gammelt, men henter sitt navn (og også mye av sin designmessige inspirasjon) fra tsjekkiskfødte Franciszek Czapek. Fra sin ankomst i Genéve i 1832 drev han flere ulike urmakerfirmaer, herunder i partnerskap med velkjente Antoni Patek (Patek, Czapek & Co), før han senere grunnla det opprinnelige Czapek & Cie i 1845. Selskapet ble både anerkjent og suksessfullt, blant annet som hoffleverandør til keiser Napoleon III. Selskapet ble likevel oppløst en gang etter Czapeks bortgang.

Czapek Quai des Bergues «Sursum Corda» (Bilde: Czapek)

I 2011 gikk Xavier de Roquemaurel, Harry Guhl og Sébastien Follonier sammen for å hente tilbake fordums storhet. Med seg hadde de erfaring fra flere ulike bransjer innen luksusvarer. Fire år etter hadde man samlet over hundre investorer og entusiaster som ga selskapet økonomiske muskler til å satse skikkelig – og som allerede året etter resulterte i «Public Price» under GPHG for sin Quai des Bergues No.33bis.

Årets lansering av luksussportsklokken «Antarctique» markerte det merket selv omtaler som sitt første egenutviklede urverk, SXH5. Czapek benytter imidlertid velrenommerte underleverandører til selve produksjonen av deler, herunder Chronode SA som ble stiftet av Jean-François Mojon. Mojon er også teknisk direktør og hoveddesigner for nevnte Cyrus. Andre underleverandører omfatter navn som LAB, Donze Cadran og HMS Waeber, mens Camille Fournet leverer remmer.


ANNONSE


Les også...

– Avtalen kom i havn på bakgrunn av langvarige relasjoner og jeg er glad for at Tidemann Luxury Watches har fått tillit og mulighet til å selge og utvikle dette merket i Norge, avslutter Tom Andre Tidemann.

Mer informasjon er tilgjengelig på czapek.com.


ANNONSE