Leses nå
Tidemann Luxury Watches AS blir Junge & Co.

Tidemann Luxury Watches AS blir Junge & Co.

Junge & Co. åpner også nettbutikk, starter salg av Perrelet og vil fortsatt representere «indies».

I en nylig kunngjøring på Facebook meldes det at Tidemann Luxury Watches AS på Fornebu bytter navn til Junge & Co. Endringen sies å være en del av en større restrukturering, som også innebærer at grunnleggerne Tom André Tidemann og Robin Junge går hver til sitt.

Det er selskapet Tidemann Luxury Watches AS – heleid gjennom Robin Junges investeringsselskap Langesand AS, og hvor et navneskifte til Junge & Co AS er nært forestående – som skal drive virksomheten på Fornebu videre. Selskapet har stått for driften av butikken Tidemann Luxury Watches siden 2022, som har sitt utspring fra et konsept lansert av Tom André Tidemann i 2020.

Tidemann Luxury Watches AS vil fra nå av være kjent som Junge & Co.

Tidemann fortsetter

På spørsmål fra Tidssonen bekrefter begge parter uavhengig at en avslutning av samarbeidet har vært ønsket i lengre tid, og at en juridisk prosess fortsatt pågår i kulissene.

Offentlige registre viser at Tom André Tidemann for tiden er oppført med enkeltmannsforetaket Tidemann Luxury Watches. Han er i tillegg registrert med det heleide selskapet Tidemann AS, og med Tidemann International AS hvor han har en eierinteresse på 40 prosent.


ANNONSE


Til Tidssonen understreker Tom André Tidemann at merkevaren Tidemann Luxury Watches skal videreføres av ham, og at planen er å fortsette som forhandler av klokker med åpning av nye lokaler på sensommeren. Tidemann beskriver ellers situasjonen som uten dramatikk, men gir uttrykk for at det gjenstår flere spørsmål knyttet til avslutningen av det tidligere samarbeidet.

Utvider sortimentet

Under det nye slagordet «Claim Your Independence» melder Junge & Co. at de skal fortsette som spesialist på frittstående og alternative klokkemerker i primært høy prisklasse.

Tilbake i mars delte vi nyheten om at Tidemann Luxury Watches henter Gorilla Watches til Norge. I den nylige kunngjøringen skriver Junge & Co. at samarbeidene med Czapek, Bianchet, Cyrus, Moritz Grossmann, Speake Marin, Roger Dubuis og nevnte Gorilla vil fortsette – men også et nytt navn har dukket opp på listen.

Robin Junge viser frem klokker fra fra Gorilla Watches. Foto: Arne Helme / Junge & Co.

Sveitsiske Perrelet, som siden 2004 har vært eid av spanske Festina Group, blir igjen representert på norsk jord etter å ha vært ute av markedet i flere år. For norske klokkeentusiaster er merket kanskje best kjent for sin særegne Turbine-kolleksjon, hvor prisene starter fra rundt 65.000 kroner.

Åpner nettbutikk

Med nytt navn kommer også en ny nettside (jungeandco.com), som inkluderer en egen nettbutikk. I følge Robin Junge skal nettbutikken vise klokker fra hele merkeporteføljen, som er tilgjengelige for bestilling eller direkte kjøp.

Også Tidemann – klokkemerket som ble etablert av Tom André Tidemann 2020 – er å finne i nettbutikken med modellen Ragnarok. En klokke som er produsert av Moritz Grossmann, selv om det tyske merkets navn ikke er å finne på skiven.

I en tidligere versjon av denne saken ble forskjellene mellom Tidemann Luxury Watches AS og Tidemann Luxury Watches (enkeltmannsforetaket og varemerket til Tom André Tidemann) ikke tilstrekkelig presisert. Saken kunne gi inntrykk av at Tom André Tidemann legger ned konseptet Tidemann Luxury Watches, noe som ikke medfører riktighet.


ANNONSE