Leses nå
Tidemann lanserer Ragnarok

Tidemann lanserer Ragnarok

Glashütte møter «heavy metal» i Tidemanns seneste prosjekt.

Siden oppstarten av Tidemann Luxury Watches i januar har butikken – med daglig leder Tom Andre Tidemann i spissen – markert seg ved å sikre seg en rekke spennende merker i sortimentet. Med klokker som Bovet, Czapek, Parmigiani Fleurier, Moritz Grossmann og Cyrus, har den norske klokkefloraen utvilsomt fått et rikere utvalg fra øverste tekniske hylle. Nå kommer imidlertid modellen Ragnarok, som Tidemann selv håper blir det første kapittelet i en rekke lanseringer under eget merkenavn.

– Det har vært en utrolig lang og krevende prosess, men samtidig har det vært vanvittig moro å se dette ta form, forklarer Tom Andre. Jeg har fått en unik mulighet til å samarbeide med flere anerkjente aktører og resultatet har blitt akkurat så bra som jeg hadde håpet. Dette er en klokke fra virkelig øverste hylle, med et design som henter sin tydelige inspirasjon fra min sterke lidenskap for musikk.

Tidemann Ragnarok kommer i totalt 9 eksemplarer. (Bilde: Tidemann)

– Jeg har fått spesialprodusert kassen i sort farge (DLC-belagt stål), mens urverket er levert fra Grossmann Uhren, forklarer Tidemann. Det er deres egenproduserte caliber 107.0 (med flere småendringer), som med sin inverterte montering bringer det store balansehjulet, den håndgraverte balansekloben og de andre urverksdelene til fremsiden. Kombinert med de håndlagde viserne og de røde og sorte detaljene er resultatet akkurat så steintøft og rått som jeg hadde håpet på.

Tidemann Ragnarok vil bli produsert i svært sparsommelige 9 eksemplarer. En pris på 31.999 amerikanske dollar (pluss merverdiavgift) ser heller ikke ut til å skremme, for Tom Andre kan fortelle at ila. første kveld etter lanseringen er 3 av klokkene solgt. Det selv om forventet levering enda er noen måneder frem i tid.


ANNONSE


– Jeg har lenge hatt en plan om å lansere klokker under eget merkenavn og har gått mange runder for hva første skritt skulle være. Tanken var å kanskje starte med noe i en lavere prisklasse, men så bestemte jeg meg for at vi startet med noe som virkelig kan omtales som «haute horlogerie». Her får man noe av det ypperste, til det jeg faktisk mener er en meget akseptabel pris. Jeg håper derfor at klokkene lykkes i å formidle min ekstreme «passion» for klokkekunst og musikk til kundene, avslutter Tom Andre.

Ikke helt uventet byr promo-videoen for Ragnarok på heftig musikk – fra Matt Heafy, frontfigur i det amerikanske heavy metal-bandet Trivium.

Førsteinntrykk

Ingen skal påstå at Tom Andre Tidemann er kjedelig. Som vanlig er det flust av utenpåliggende entusiasme som preger hans måte å møte markedet på, denne gangen kanskje mer enn noensinne – med hans hittil mest vågale prosjekt.

Tidemann Ragnarok ser ut til å være basert rundt Moritz Grossmann’ egen «Backpage» i platina, men med noen visuelle særegenheter som endrer klokkens karakter betraktelig. Resultatet er en klokke som enkelt og greit kombinerer det ultraelegante fra Glashütte med en god dose visuell heavy metal. Summen av de to er virkelig noe ganske annerledes. Likefremt syns jeg det er annerledes uten å bli vulgært, men ei heller for alle.

Urverket fra Grossmann byr på flere herlige detaljer. (Bilde: Tidemann)

Akkurat det vet nok Tom Andre Tidemann også. Og det er kanskje det man virkelig må verdsette med dette prosjektet. En drøm som realiseres uten kompromisser eller innenfor den konservative bransjens kjedelige rammer. Rett og slett en klokke som skiller seg ut i mengden – og som trolig vil finne sitt publikum blant de som ikke bare har rocka med luftgitar, men som faktisk har dratt gjennom noen riff på gitaren selv.

Fakta og pris

Tidemann Ragnarok

Diameter: 41 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål, svart DLC
Urskive: Åpen
Glass: Safirglass
Rem: Sort skinnrem med røde kontrastsømmer

Urverk: Grossmann 107.0
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder
Frekvens: 18.000 vph
Gangreserve: 42 timer

Tilgjengelighet: 9 eksemplarer
Veiledende pris: 31.999 amerikanske dollar


ANNONSE