Leses nå
Tett på: IWC Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month

Tett på: IWC Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month

De siste årene har sveitsiske IWC målrettet samlet kreftene rundt én av deres kolleksjoner når årets nyheter presenteres på den årlige urmessen SIHH. I fjor var det «The Year of the Aquatimer», og i år er det flaggskipkolleksjonen Portugieser som står i fokus. Det er heller ikke helt uten grunn, for i år feirer Portugieser-modellen hele 75 år.

Årets nye IWC Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition 75th Anniversary kan sies å være et 75-års jubileum verdig. Det er heller ikke noe å si på eksklusiviteten – den leveres i kun 100 eksemplarer totalt, fordelt på 75 eksemplarer i rødt gull med sølvfarget eller svart urskive, og 25 eksemplarer i platina med sølvfarget skive.

iwc-portugieser-perpetual-digital-4

Funksjonsmessig byr Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month på den attraktive kombinasjonen av kronograf og en helt spesiell evighetskalender-komplikasjon med digital visning av dag og måned. På innsiden sitter et selvtrekkende IWC manufakturkaliber 89801 – et urverk vi sist så i fjorårets IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month.

IWC manufakturkaliber 89801
IWC manufakturkaliber 89801

Urkassen deler de myke formene vi allerede kjenner fra flere andre Portugieser-modeller. Finishmessig har både bezel og fronten av hornene fått en et blankpolert ytre, mens de børstede sidene gir en velkommen dose kontrast. I motsetning fjorårets Aquatimer som målte hele 49 millimeter i diameter, har den nye Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month fått en langt mer elegant urkasse på 45 mm. På papiret er uret derfor på den større siden, men som alltid bør man være forsiktig med å trekke forhastede slutninger basert på dimensjonsmål. I praksis er nemlig urets størrelse ganske enkelt svært uproblematisk, både visuelt og komfortmessig.

Fra front kan uret beskrives som svært elegant, med et enkelt og symmetrisk design som tydelig slekter på både inneværende og tidligere Portugieser-modeller. Kronografens forløpte minutter og timer kan leses av på den lille tavlen kl. 12, mens kronograf-sekundene indikeres som ordinært av den store sekundviseren. Vinduene for dato og måned er selvforklarende, mens den lille tavlen kl. 6 viser løpende sekunder og har i tillegg integrert indikator for skuddår. Det er altså mye informasjon som skal formidles, men IWC har lykkes med dette på en måte som ikke føles overlesset eller rotete. Denne ytre enkelheten kan faktisk omtales som en av urets store styrker, og til tross for størrelsen er dette på mange måter «stealth wealth» i praksis.

Alt i alt er Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month et spesielt ur som fanger mye av den 75-år gamle Portugieser-kolleksjonens DNA, samtidig som det er godt befestet i samtiden.

Prisen er foreløpig ukjent, men utgaven i rødt gull kan trolig forventes å ligge noe over Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month.

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: IWC Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition «75th Anniversary».
  • Utsiden: Urkasse i rødt gull eller platina, 45 mm diameter, 16,5 mm tykkelse, safirkrystall i front og baklokk. Sølvfarget eller svart urskive. Santoni rem i alligatorskinn med foldespenne i rødt gull eller platina.
  • Innsiden: Selvtrekkende mekanisk IWC manufakturkaliber 89801. 28,800 vph (4 Hz), 68 timer gangreserve.
  • Funksjoner: Timer/minutter/sekunder, kronograf med flyback, evighetskalender med digital visning av dato og måned, indikator for skuddår.

Mer informasjon er tilgjengelig på IWC sin hjemmeside, www.iwc.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.